Mister total în cazul morţii a zeci de raţe, în Parcul Bordei din Bucureşti. Cauzele dezastrului ecologic rămân necunoscute
Alerta continuă pe lacul Bordei, după ce alte câteva zeci de raţe au fost găsite moarte. Autorităţile nu par să fi găsit soluţia pentru dezastrul ecologic. Iar pericolul se menţine, deşi e anchetă.
Alerta continuă pe lacul Bordei, după ce alte câteva zeci de raţe au fost găsite moarte. Autorităţile nu par să fi găsit soluţia pentru dezastrul ecologic. Iar pericolul se menţine, deşi e anchetă. Săptămâna trecută, în cinci parcuri din Bucureşti au fost găsite deschise capcane pentru rozătoare. Dar încă nu s-a stabilit dacă otrava pentru şobolani are legătură cu moartea păsărilor.
Zeci de raţe au murit pe lacul Bordei şi nimeni nu ştie de ce. Miercuri, s-a dat din nou alarma.
În urmă cu două săptămâni, reporterii Observator au descoperit dezastrul ecologic. De data asta, un bucureştean a surprins tabloul sumbru.
Poliţiştii, dar şi comisarii de la Garda de Mediu au prelevat probe de apă care urmează să fie analizate pentru a se stabili dacă a existat o poluare sau este vorba despre un act deliberat de otrăvire.
- Horoscop 27 iunie 2018. Bani cadou, dragoste secretă și un testament
- Perle Bac 2018. Cele mai amuzante explicaţii ale elevilor cu imaginaţie
- 2 tineri din Mediaş, aproape să omoare un băiat pentru 10 lei, pe care i-au împărţit frăţeşte
- ANIMAŢIE. Şoferul care a forţat cu cisterna GPL Pasajul Unirii s-a ales cu plângere pentru tentativă de omor
- Alertă cu bombă pe aeroportul din Strasbourg. Pasagerii unei curse de la București, în care erau mai mulți...
"Mi-au spus muncitorii de la salubritate că ar fi vorba de otravă de şobolani, că au dat cu otravă de şobolani. Probabil s-a aruncat în apă şi nu ştiu cum a ajuns otrava în apă. Probabil au mâncat-o peştii", spune bucureşteanul care a filmat.
În ultima perioadă, s-au găsit capcane pentru şobolani vandalizate în cele mai mari cinci parcuri din Capitală, iar granulele colorate au fost aruncate în iarbă, lângă locurile de joacă ale copiilor. Directorul firmei care se ocupă cu deratizarea susţine că este vorba despre un gest intenţionat.
"Cineva rău intenţionat le-a luat de acolo de unde au fost puse şi aruncate", spune Alexandru Badea, directorul firmei de deratizare.
Poliţiştii au deschis deja o anchetă, iar în parcuri vor fi amplasate camere de supraveghere.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰