Antena Meniu Search
x

Mobila românească este renumită în Italia

Producătorii români sunt vedetele Târgului de Mobilă de la Milano. 16 firme de profil din România îşi vând marfa de lux la preţuri record, la acest salon de renume mondial

Vezi și

Dormitoare somptuoase, accesorii de iluminat futuriste, perdele cu imprimeuri impresionante şi perne cu cristale Swarovski. Toate sunt creaţii româneşti cu mare priză la publicul venit special, la cel mai mare târg anual de profil din Europa. Mai precis la Milano. Piesa de rezistenţă a producătorilor români a fost un televizor.

Preţul accesoriului high-tech porneşte de la 4.000 de euro şi evident că o dată montat în casa cumpărătorului se comportă exact ca un televizor. O altă firmă de la noi care a impresionat Italia este una care creează broderii, perdele şi tot felul de accesorii, majoritatea lucrate manual.

Cele mai mari vânzări le are însă un producător român care fabrică tablouri cu pietre, scoarţă de copac pietrificată şi fir de aur. Preţul e unul pe măsură. Începe de la 2.000 de euro metrul pătrat. Iar firma românească exportă astfel de tablouri originale în toată Europa, în China, Orientul Mijlociu, America şi Canada. Vânzările se dublează de la an la an. Doar la Milano, compania a primit comenzi de jumătate de milion de euro.

Târgul îşi închide porţile astăzi, dr se poate lăuda cu câteva mii de expozanţi şi 300.000 de vizitatori din 160 de ţări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Mobila românească este renumită în Italia