Antena Meniu Search
x

MODIFICĂRI DE ULTIMĂ ORĂ în Codul Rutier! Guvernul a SCHIMBAT TOTUL în urmă cu puțin timp!

Guvernul a actualizat regulamentul pentru aplicarea Codului Rutier printr-un act normativ publicat recent în Monitorul Oficial.

Guvernul a actualizat regulamentul pentru aplicarea Codului Rutier printr-un act normativ publicat recent în Monitorul Oficial. 

NU SE MODIFICĂ AMENZILE PENTRU CENTURĂ ȘI TELEFON!!

Oficiali ai Direcţiei Rutiere au infirmat informaţia apărută în presă conform căreia cei surprinşi că vorbesc la telefon în timp ce şofează vor fi amendaţi cu 1600 de lei şi că, tot cu aceeaşi sumă vor fi sancţionaţi şi şoferii care nu poartă centura de siguranţă.

Într-adevăr, în 2013, în cadrul unui proiect de lege lansat în transparenţă decizională pe site-ul Ministerului de Interne, în timpul mandatului ministrului Radu Stroe, erau vizate schimbări în ceea ce priveşte vorbitul la telefon şi nepurtarea centurii de siguranţă.

În cazul vorbitului la telefonul mobil în timpul şofatului, o asemenea contravenţie era mutată, conform noului proiect, de la clasa I (2-3 puncte amendă) la clasa a II-a (4-5 puncte amendă). Cea mai dramatică schimbare de atunci îi viza însă pe şoferii care nu purtau centura de siguranţă. Aici, amenzile erau trecute din clasa I-a direct în clasa a IV-a, adică de la intervalul de amendă 160-320 la intervalul 720-1.600 de lei. Acest proiect de Cod Rutier a fost însă respins de Senat.

România, ţara cu cea mai mică rată la portul centurii de siguranţă

Reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere susţin că lipsa centurii de siguranţă şi vorbitul la telefon se numără printe cele mai frecvente abateri în trafic, dar şi cauza unui număr mare de accidente rutiere. “România este ţara cu cea mai mică rată în ceea ce priveşte purtarea centurii de siguranţă şi, deşi pentru mulţi poate părea o abatere rutieră minoră, portul centurii de siguranţă creşte cu 40% şansele de a ieşi nevătămat dintr-un accident”, susţin oficiali de la Rutieră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » MODIFICĂRI DE ULTIMĂ ORĂ în Codul Rutier! Guvernul a SCHIMBAT TOTUL în urmă cu puțin timp!