Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Tot mai mulți moldoveni petrec în România Crăciunul pe rit vechi. La frontiera cu Republica Moldova a crescut cu 350%

Ca în fiecare an, foarte mulţi moldoveni vor petrece în România Crăciunul pe rit vechi! În

de Redactia Observator

la 04.01.2018 , 18:30

Ca în fiecare an, foarte mulţi moldoveni vor petrece în România Crăciunul pe rit vechi! În ultimele zile, tranzitul la frontiera cu Republica Moldova a crescut cu 350 la sută. Vecinii de peste Prut au, însă, o mare problemă. Cozile de pe Valea Prahovei.

Că au mai fost sau nu, moldovenii sunt hotărâţi să aibă sărbători pe cinste la noi. Doar în ultima perioadă, peste 375 de mii de oameni au intrat şi ieşit pe la frontiera română-moldoveană. 

Special pentru ei, în bucătăriile pensiunilor, se munceşte de zor. 

Vezi și

Oaspeţii vor fi serviţi şi cu produse specifice zonei: Ciorbă de fasole săsească cu prune afumate, cu ciolan şi tarhon, dar şi gulaş.

Până la bunătăţi însă, turiştii, care au ales staţiunile de pe Valea Prahovei, mai au un hop de trecut. Mersul bară la bară.

Ca să evite blocajele chiar de la intrarea în ţară, turiştii de peste Prut sunt sfătuiţi să folosească toate cele şase puncte de trecere a frontierei spre România.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Tot mai mulți moldoveni petrec în România Crăciunul pe rit vechi. La frontiera cu Republica Moldova a crescut cu 350%