Antena Meniu Search
x

Trecerea contribuţiilor doar la angajat va micşora leafa în mână cu 16 procente, la toţi salariaţii din mediul privat

Se poartă discuţii aprinse pe banii românilor. Nu scad salariile, susţine ministrul Muncii.

Vezi și

Se poartă discuţii aprinse pe banii românilor. Nu scad salariile, susţine ministrul Muncii. Care confirmă însă că Executivul nu îi va obliga pe angajatori să menţină salariile la acelaşi nivel. Pe Lia Olguţa Vasilescu, sindicaliştii o contrazic. Ne-a minţit, spun ei. Iar analiştii fac calcule: fără o mărire, salariile care sunt peste medie vor scădea cu 16%. 

Bogdan Hossu, preşedinte Cartel Alfa: "Iadul este pavat cu bune intenţii şi vorbim de 3 milioane de lucrători care nu vor fi acoperiţi."

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii: "Sindicaliştii de la BNS să înveţe matematică, care au zis aşa ceva." Sub presiunea calculelor şi a sindicatelor care anunţă proteste, ministrul Muncii dă asigurări că veniturile românilor nu sunt ameninţate: "Cred că am explicat de o mie de ori. Nu scad salariile deloc.

Ministrul e contrazis de Adrian Benţea, consultant fiscal: "Dacă păstrează acelaşi vrut al salariatului, atunci salariile în mână scad cu 16%." Şi nu e nicio lege care să protejeze actualele venituri.

Pe acelaşi subiect

În lipsa unei astfel de legi, patronii vor putea decide după bunul plac dacă vor mări salariile, pentru ca angajaţii lor să nu aibă de pierdut. Adrian Benţea explică: "Ca să pastreze aceleaşi salarii în mână, trebuie ca salariile actuale brute să se majoreze cu aproximativ 20%." 

Bugetarii şi cei plătiţi cu salariul minim pe economie scapă de scăderi, arată economiştii. Restul angajaţilor, care lucrează în privat şi câştigă un salariu mediu, riscă să piardă sute de lei după transferul contribuţiilor, transmit analiştii, dar şi sindicatele.  

Oamenii de afaceri i-au cerut săptămâna trecută premierul Tudose să mai amâne puţin discuţiile despre aplicarea noilor măsuri, pentru a avea timp să-şi refacă bugetul. Soarta salariilor va fi decisă vineri, într-o şedinţă specială a Guvernului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Trecerea contribuţiilor doar la angajat va micşora leafa în mână cu 16 procente, la toţi salariaţii din mediul privat