Antena Meniu Search
x

3 modele de case perfecte pentru familiile numeroase

Casele cu un sigur nivel pot fi neîncăpătoare pentru o familie numeroasă, în timp ce casele cu două etaje sunt mai greu de întreținut.

3 modele de case perfecte pentru familiile numeroase - Shutterstock

Casele cu un sigur nivel pot fi neîncăpătoare pentru o familie numeroasă, în timp ce casele cu două etaje sunt mai greu de întreținut. Ce alternative avem?

Casele duplex

Casele multifamiliale - un tip de construcție care reunește mai multe unități locative într-o singură clădire - au de obicei parter și etaj și pot fi de trei tipuri: duplex (două case cuplate printr-un perete comun), triplex (trei unități locative) și cvadruplex (patru unități). Sunt împărțite de obicei de familii care se cunosc, dar spațiile sunt de fapt separate, în timp ce unele costuri sunt comune, ceea ce face ca acest tip de case să nu solicite resurse financiare uriașe pentru întreținere.

Pentru o familie numeroasă, cea mai avantajoasă variantă o reprezintă o astfel de casa tip duplex, cu parter și etaj, unde fiecare dintre cele două case legate printr-un perete comun are trei dormitoare, o cameră de zi, bucătărie și băi pentru fiecare nivel. Datorită peretelui comun, o astfel de construcție are eficiență ridicată, structura din cărămidă făcând-o și foarte durabilă. Casele duplex pot avea și garaj și curte suplimentară, așa că sunt cu adevărat potrivite pentru familiile numeroase.

Casele cu mansardă

Casele cu parter și mansardă sunt, de asemenea, ideale pentru familiile care au nevoie de mai mult spațiu decât oferă un apartament. O familie cu doi copii poate avea nevoie de cel puțin două dormitoare, multe dintre modelele de case cu mansardă fiind proiectate în felul următor: hol, living, bucătărie, baie, cămară, uneori și un birou la parter și trei dormitoare, baie și coridor la mansardă. Se poate întâmpla și ca biroul să se găsească la mansardă și unul dintre dormitoare la parter, după cum este la fel de posibil ca întreaga organizare să fie cu totul alta.

Desigur, astfel de case au și mult farmec, mansarda, mai mult decât etajul, fiind un spațiu care poate fi oricând transformat în birou, sală de home-cinema sau spațiu pentru primirea oaspeților.

Casele cu fermă

O familie care vrea să își crească copiii aproape de natură și să-și producă alimentele în gospodărie ar putea lua în calcul și varianta unei case cu mini-fermă.

Tipul construcției poate să difere foarte mult, unele dintre casele care au și o mică fermă având, de exemplu, mansardă, în timp ce altele au un singur nivel, dar compensează datorită terenului. Dacă vă decideți să cumpărați o astfel de casă, atenție, însă, și la utilități - nu toate casele sunt racordate la apă, curent și gaze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » 3 modele de case perfecte pentru familiile numeroase