Antena Meniu Search
x

Video Motivele pentru care România este în topul celor mai pesimiste ţări. "Situaţia este incertă"

Românii sunt tot mai pesimişti. Ultimele date arată că doar o treime dintre români speră că vor avea o viaţă mai bună în acest an. Cele mai mari nemulţumiri sunt legate de locul de muncă şi de situaţia materială. Cu toate acestea, principala dorinţă e să călătorească mai mult.

de Redactia Observator

la 11.01.2024, 08:51

Vezi și

51% dintre români nu sunt mulţumiţi de locul de muncă pe care îl au. La mică distanţă - 46% dintre ei consideră nesatisfăcătoare situaţia materială. Din acest motiv, mulţi nici nu îndrăznesc să-şi facă planuri concrete.

Femeie: Situaţia la ora actuală este incertă , toată lumea aşteaptă să trăim mai bine şi sperăm, speranţa moare ultima. Noi încă sperăm că lucrurile se vor rezolva. Dar să vedem şi cum. 

40% dintre români intenţionează să-şi schimbe locul de muncă

40% dintre români intenţionează să-şi schimbe locul de muncă pe parcursul acestui an.

Femeie: Eu vreau să fiu terapeut de terapii holistice şi am de gând să perseverez din nou ca să încep nişte specializări care s-au întrerupt în timpul pandemiei. 

Femeile sunt mai optimiste decât bărbații, iar raportat la categoriile de vârste

Alegerea rezoluţiilor reprezintă, de multe ori, o variantă bună în a plănui noul an, atât din punct de vedere profesional, cât şi personal. Femeile sunt mai optimiste decât bărbații, iar raportat la categoriile de vârste, tinerii între 18-24 ani și persoanele peste 55 ani se diferențiază ca fiind mai optimiste.

Bianca Podosu, reporter Observator: Topul rezoluţiilor din noul an este similar cu cel din anii anteriori. Cei mai mulţi dintre români dorindu-şi să călătorească mai mult, să petreacă mai mult timp cu familia sau să mănânce mai sănătos.

Tendinţa din acest an este acordarea de mai mult timp pentru dezvoltarea personală

Tendinţa din acest an este acordarea de mai mult timp pentru dezvoltarea personală sau timp pentru oamenii dragi. 

Ciprian Necula, sociolog: În general avem un fond cultural de neîncredere de proiecţii a viitorului ca hazard, atunci când se întâmplă lucrurile pentru că cineva, altcineva îţi controlează traiectoria. 

Potrivit unui sondaj, România este în topul celor mai pesimiste ţări, după Turcia şi Portugalia, iar tendinţa este ca acest procent să crească în următorii ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Motivele pentru care România este în topul celor mai pesimiste ţări. "Situaţia este incertă"