Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Muncitor salvat din strânsoarea morții

Un muncitor a îndurat 11 ore de chin, după ce malurile unei fântâni s-au surpat peste el, într-o comună din judeţul Prahova. Picioarele omului au rămas prinse între blovani, iar malurile de pământ ameninţau să-l îngroape de viu.

de Redactia Observator

la 29.08.2014 , 08:46

 Un muncitor a îndurat 11 ore de chin, după ce malurile unei fântâni s-au surpat peste el, într-o comună din judeţul Prahova. Picioarele omului au rămas prinse între blovani, iar malurile de pământ ameninţau să-l îngroape de viu.

Câţiva localnici şi mai multe echipaje de pompieri au muncit o zi întreagă să asigure pereţii de pământ. Abia după lăsarea întunericului, două excavatoare au lărgit groapa adâncă şi bărbatul a putut fi scos în siguranţă. Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoţional.

Bărbatul se teme şi să mai clipească. E cuprins spaimă, i s-a făcut frig şi tremură din toate încheiturile. A fost la un pas să fie lovit de un tub imens de beton, iar acum riscă să fie îngropat de viu. Se chinuie să-l salveze zeci de localnici, o armată de pompieri, dar şi două excavatoare.

Vezi și

Pompierii sapă şi scot apa cu găleţile, dar groapa se umple din nou.

Pe sub fântână trece un izvor. Câteva panouri de lemn ar trebui să susţină malurile abrupte, dar nu e o certitudine.

Asigurarea durează cinci ore. Picioarele bărbatului încă sunt blocate între bolovani, iar pompierii au nevoie de mai mult spaţiu ca să se desfăşoare. Misiunea lor e departe de final, iar victima a ajuns la un pas să intre în şoc hipotermic.

Începe să se întunece, când rudele bărbatului ajung la faţa locului. Odată cu ele, şeful pompierilor din judeţ a venit să-şi coordoneze oamenii. Alte cinci ore se scurg, până când cele două excavatoare ridică tone de pământ din jurul fântânei.

Într-un final, salvatorii reuşesc să scoată victima în siguranţă din menghina în care a stat o zi întreagă.

Momentul este marcat cu strigăte de bucurie şi aplauze, iar medicii se grăbesc să-l ducă pe fântânar la ambulanţă.

Bărbatul a fost transportat la spital pentru investigaţii amănunţite.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Muncitor salvat din strânsoarea morții