Antena Meniu Search
x

Doar doi muncitori găsiţi pe şantierul de la Pasajul Domneşti, la un contract de 20 de milioane de euro

Doi muncitori şi un proiect de 20 de milioane de euro. Pe şantierul de la Pasajul Domneşti, din vestul Capitalei, bate vântul! Lucrările nu avansează nici după emiterea tuturor autorizaţiilor şi avizelor.

de Redactia Observator

la 02.09.2019, 21:57

Vezi și

Doi muncitori şi un proiect de 20 de milioane de euro. Pe şantierul de la Pasajul Domneşti, din vestul Capitalei, bate vântul! Lucrările nu avansează nici după emiterea tuturor autorizaţiilor şi avizelor. Astăzi, doar doi oameni plimbau o roabă cu pământ dintr-o parte în alta. Puşi în faţa imaginilor, oficialii de la Drumuri nu ştiu să explice când vor ridica pasajul promis de mai bine de 10 ani. 

Trei utilaje, câteva grămezi de moloz, o groapă adâncă şi o cioară care zgârmă în pământ. Aşa arată şantierul Pasajului Domneşti. 

Cei doi angajaţi nu par să aibă prea mult spor. La echipamentul ca de plajă - pantaloni scurţi, tricouri şi ochelari de soare - au accesorizat două lopeţi. Una e aproape nouă, încă are eticheta pe ea.

Pământul încărcat într-o roabă este aruncat la doar trei metri distanţă şi tasat cu picioarele. Încălţaţi în şlapi sau în pantofi sport, după caz, muncitorii îşi termină rapid treaba, pun lopeţile în roabă şi pleacă. 

Unul dintre ei se întoarce brusc şi se apucă de săpat. Parcă e într-o gradină, nu pe un şantier. 

După câteva minute "de acţiune" în faţa camerei de filmare, cei doi se retrag discret. Apare însă paznicul şantierului, aflat în prima zi de lucru. 

În urmă cu o săptămână, reporterii Observator erau în acelaşi loc. Atunci, au găsit cinci muncitori. Iar constructorul avea o explicaţie pentru lipsa de mobilizare. Autorizaţia de construire era emisă doar pentru 1% din suprafaţa pasajului.  

Astăzi există şi autorizaţii şi avize, dar pe şantier bate vântul. Şi nimeni nu ştie să spună când vor începe lucrările.

Constructorul susţine însă că, potrivit contractului, nu poate oferi explicaţii publice. 

Pasajul Domneşti este promis de mai bine de zece ani. Va fi construit sub forma unui sens giratoriu suspendat la intersecţia dintre Strada Prelungirea Ghencea, din vestul oraşului, şi Centura Bucureşti. 

În orele de vârf, şoferii stau blocaţi şi trei ore în zonă. 

Pasajul cu o lungime de 374 de metri va costa 20 de milioane de euro, cât doi kilometri de autostradă în zonă de câmpie. 

Teoretic, ar trebui să fie gata în doi ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Doar doi muncitori găsiţi pe şantierul de la Pasajul Domneşti, la un contract de 20 de milioane de euro