Antena Meniu Search
x

Zeci de muncitori din Sri Lanka, concediați de la o fabrică din Vrancea. Oamenii cer să rămână în România

Scandalurile cu muncitorii din Sri Lanka par fără sfârşit. De această dată, e din nou revoltă în localitatea Garoafa din judeţul Vrancea, acolo unde locuiesc zeci de srilankezi. 41 dintre ei au rămas fără loc de muncă - jumătate din ei au fost înştiinţaţi că sunt concediaţi şi trebuie să evacueze spaţiile de cazare. Ceilalţi au demisionat. Nemulţumiri sunt de ambele părinţi. Ministrul Muncii a mers acolo şi a discutat cu autorităţile locale. Violeta Alexandru a dat asigurări că se caută soluţii pentru ca muncitorii să fie preluaţi de alţi angajtori.

de Redactia Observator

la 04.06.2020, 11:11

Vezi și
  • Muncitorii din Sri Lanka vor să rămână în România
  • Ministrul Muncii, vizită-fulger la fabrică

20 de muncitori din Sri Lanka, angajaţi ai unei fabrici de confecţii din localitatea Garoafa, au aflat peste noapte că urmează să fie concediaţi şi trebuie să părăsească spaţiile de cazare în 15 zile. Oamenii au protestat în faţa fabricii. Se tem acum că vor rămâne pe drumuri şi spun că nu vor să părăsească România.

Mai mult, o parte dintre ei au lipsit o perioadă de la muncă pentru că au fost infectați cu coronavirus. Acum s-au vindecat, însă susţin că nu şi-au primit drepturile băneşti.

GHEORGHIȚĂ BERBECE, PREFECT VRANCEA - Pe motive de indisciplină, de neprezentare la muncă, au fost 20 de contracte suspendate şi alţi 21 care şi-au dat demisia, de bunăvoie.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut ieri o vizită fulger la Focşani, acolo unde s-a întâlnit cu autoritățile locale şi patronul fabricii pentru a găsi o soluţie.

VIOLETA ALEXANDRU, MINISTRUL MUNCII Inspectoratul General pentru Emigrări va aduce la zi discuţiile pe care le-a avut cu fiecare dintre dânşii pentru a-i întreba şi a le da posibilitatea să opteze între relocare şi varianta care nu se poate imediat pune în practică imediat, varianta repatrierii.

GHEORGHIȚĂ BERBECE, PREFECT VRANCEA - AJOFM-ul, i-am informat, de fapt, le-am cerut să intervină şi să distribuie în cercul de angajatori din judeţ oferta disponibilă. Şi pe plan naţional au apărut câțiva angajatori care preiau o parte din ei.

Ministrul Muncii susţine că angajatorul a respectat legislaţia când i-a concediat pe muncitori, iar aceştia îşi vor primi şi banii pentru perioadele de concediu medical. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Zeci de muncitori din Sri Lanka, concediați de la o fabrică din Vrancea. Oamenii cer să rămână în România