Antena Meniu Search
x

Nava plină cu oi scufundată în Midia, o bombă ecologică, avertizează specialiștii

O navă cu aproape 15 mii de oi la bord s-a scufundat în portul Midia. Vasul trebuia să părăsească România cu destinaţia Libia, însă imediat după încărcarea animalelor a început să se încline. Un marinar a căzut în apă şi mii de oi s-au înecat.

de Redactia Observator

la 25.11.2019, 00:28

Vezi și

O navă cu aproape 15 mii de oi la bord s-a scufundat în portul Midia. Vasul trebuia să părăsească România cu destinaţia Libia, însă imediat după încărcarea animalelor a început să se încline. Un marinar a căzut în apă şi mii de oi s-au înecat. Activiştii pentru protecţia animalelor spun că transportul ovinelor, din România în ţările arabe, se face în condiţii revoltătoare, iar sute de exemplare pier sufocate.

Era ora prânzului când nava terminase de încărcat aproape 15.000 de oi şi se depărta de portului Midia. Avea destinaţia Libia. În scurt timp, vasul a început să se încline, iar în câteva minute era scufundat pe jumătate. Cei 22 de marinari aflaţi la bord au trimis semnal SOS, iar autorităţile portuare au venit în ajutor.

În tot acest timp, apa inunda camerele în care erau ţinute oile şi câteva mii de animale s-au înecat. Altele au reuşit să urce pe punţi, acolo unde s-a refugiat şi o parte a echipajului.

Autorităţile sanitar veterinare vorbesc de pericolul unei bombe ecologice, dacă animalele moarte încep să intre în descompunere.

Vasul este sub pavilion Palau şi este manageriat de o companie din România. A fost fabricat în 1980, iar anul acesta a efectuat 14 transporturi cu oi din ţara noastră, destinaţia principală fiind Iordania. Activiştii pentru protecţia animalelor spun că zeci de exemplare mor pe drum din cauza condiţiilor de pe vapor.

Autorităţile trebuie să golească nava, înainte să o repună pe linia de plutire. Operaţiunea poate dura câteva săptămâni. De teama că ar putea să se scurgă combustil, au fost formate mai multe baraje antipoluare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Nava plină cu oi scufundată în Midia, o bombă ecologică, avertizează specialiștii