Antena Meniu Search
x

Video Ne-am ferit de Covid-19 și am scăpat de gripă. Doar patru cazuri au fost confirmate în laborator în acest sezon

Am avut un sezon atipic de gripă. Doar câteva cazuri raportate şi niciun deces. Este partea bună a pandemiei de COVID-19, spun medicii. Cifrele arată atât de bine pentru că am purtat mască şi am păstrat distanţa. În alţi ani, exact în această perioadă, ne apropiam de vârful sezonului gripal. Mii de oameni erau infectaţi şi zeci erau ucişi de virus.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 13.02.2021, 21:42

Vezi și
  • Patru cazuri de gripă au fost confirmate în laborator în acest sezon.
  • Mulţi oameni s-au vaccinat, speriaţi că ar putea face gripă şi COVID-19 în acelaşi timp.

Patru cazuri de gripă au fost confirmate în laborator în acest sezon. Iar 22 de oameni au primit diagnosticul în ultima săptămână doar pe baza simptomelor. 

Acum un an, virusul era peste tot. 34 de decese, aproape 1.000 de îmbolnăviri confirmate în laborator şi de 345 de ori mai multe cazuri de gripă clinică decât acum. 

Acum doi ani, situaţia era şi mai gravă: gripa ucisese deja 120 de oameni.

Adrian Marinescu, medic infecţionist: ”Transmiterea virusurilor gripale a fost mult redusă tocmai datorită măsurilor de prevenţie şi vorbim de tot ceea ce înseamnă, nu numai de mască. Vorbim de distanţare. Tot ce s-a făcut practic legat de măsurile de prevenţie a fost fără precedent”.

Ministerul Sănătății a cumpărat 3 milioane de doze de vaccin antigripal

În plus, în acest sezon s-au vaccinat foarte mulţi oameni, speriaţi că ar putea face gripă şi COVID-19 în acelaşi timp.

3 milioane de doze de vaccin gripal a cumpărat în toamnă ministerul Sănătăţii, pentru persoanele la risc. Dublu faţă de anul precedent. Vaccinul a ajuns târziu, aşa că la începutul anului erau peste 1 milion de doze nefolosite, şi s-a decis vaccinarea gratuită pentru toţi.

Raluca Zoițanu, medic de familie: ”Când vine vara nu mai pot fi folosite pentru că începe să circule apoi un alt virus gripal”.

Imunizarea împotriva gripei continuă

Mai sunt disponibile peste 880.000 de doze de vaccin gripal. Dacă vreţi să vă vaccinaţi, trebuie să luaţi legătura cu medicul de familie iar doza vă va fi administrată gratuit. Încă nu este târziu să ne imunizăm, spun medicii.

Raluca Zoițanu, medic de familie: ”Virusul gripal acum circulă, nu când este cald afară. Şi au început şcolile iar cele mai multe cazuri de gripă şi în anii trecuţi, le aveam în şcoli”.

Dacă vă vaccinaţi antigripal acum, medicii spun că trebuie să aşteptaţi 2 săptămâni până la administrarea vaccinului împotriva COVID-19.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Ne-am ferit de Covid-19 și am scăpat de gripă. Doar patru cazuri au fost confirmate în laborator în acest sezon