Antena Meniu Search
x

Un neamţ a adunat oameni care să strângă gunoaiele din Bucegi

Cu câteva zile inainte de vacanţa de Paşte, un cetăţean german care de 10 ani locuieşte în Buşteni a mobilizat o armată de oameni ca să cureţe ce au lăsat alţii în urma lor, adică renumitele gunoaie din munţii Bucegi. Autorităţile nu au luat nicio măsură, aşa că omul de afaceri nu a avut de ales.

De Redactia Observator la 19.04.2019, 17:14
Vezi și

Cu câteva zile inainte de vacanţa de Paşte, un cetăţean german care de 10 ani locuieşte în Buşteni a mobilizat o armată de oameni ca să cureţe ce au lăsat alţii în urma lor. Adică renumitele gunoaie din munţii Bucegi. Până acum, autorităţile nu au luat nicio măsură, aşa că omul de afaceri nu a avut de ales. Iar liderii locali spun că situaţia există nu doar la noi în ţară, ci şi în alte oraşe importante ale lumii pe care ei le-au vizitat.

Printre stânci, cu saci menajeri în mână, oamenii se chinuie să urce până în vârf de munte. Nu ca să respire aer curat şi nici să se bucure de frumuseţile naturii, ci să strângă gunoaiele aruncate peste tot.

Copii mobilizaţi pentru strângerea gunoaielor din Bucegi

Una dintre participantele de la acţiune spune că "chiar se găsesc de toate şi se vede că oamenii aruncă orice peste tot. Şi aici, pe lângă apă, oamenii lasă chiar şi materiale de construcţii lasă".

Unul dintre cei mai tineri participanţi, un băiat de numai 14 ani, a spus că "am găsit o muzicuţă şi nişte gunoaie, sticle, plastic, bere, de toate". 

Iniţiatorul acţiunii este un cetăţean german care s-a mutat de zece ani în Buşteni.  Mâhnit că autorităţile nu iau nicio măsură, omul a reuşit să mobilizeze o armată de oameni să facă curăţenie. 

Kurt Neuschitzer, om de afaceri și iniţiatorul acţiunii: Am invitat toţi oamenii să ne ajute şi am creat această acţiune. Intenţia noastră nu este doar să curăţăm aici, ci să curăţăm tot oraşul pentru că este mare şi aveam nevoie de mult ajutor 

Copiii nu au rămas deloc indiferenţi la acţiunea de ecologizare şi au venit în număr mare ca să salveze natura. 

Autorităţile nu dau amenzi pentru gunoaiele lăsate în Bucegi

"Dacă am fi mers într-o excursie ca ceilalţi copii, aici ar fi rămas gunoaie, iar la anul şi mai multe şi ar fi foarte poluată această zonă", spune Alex, un băiat de numai 11 ani. 

În schimb, viceprimarul oraşului dă vina pe părinţii copiilor care nu au o educaţie ecologică, iar amenzile pentru el nu sunt o soluţie. 

Nae Savel, viceprimar Buşteni: Veniturile sunt aşa cum sunt, eu în fiecare zi mă întâlnesc cu situaţii prin care instanţele transformă amenzile celor care le-au primit în muncă în folosul comunităţii 

Într-o singură zi, voluntarii au strâns de pe munte peste 400 de saci cu gunoaie. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Un neamţ a adunat oameni care să strângă gunoaiele din Bucegi