Antena Meniu Search
x

Nepăsarea unora aduce boala altora

Câteva zeci de cadavre de oi au fost descoperite pe malul râului Mureş, la mai puţin de un kilometru de cel mai populat cartier arădean

Vezi și

Câteva zeci de cadavre de oi au fost descoperite pe malul râului Mureş, la mai puţin de un kilometru de cel mai populat cartier arădean

Hoiturile au fost aruncate sub cerul liber, spre disperarea localnicilor.Inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică avertizează că zona este un focar de infecţie şi de răspândire a antraxului şi botulismului. 

Zeci de leşuri de oaie zac în apropierea cartierului arădean. Pe lângă ele, piei, oase, intestine. Mai ceva ca la un abator. Localnicii sunt disperaţi. De miros dar mai ales de teama că se vor îmbolnăvi.

În zonă şi-au făcut stână, fără autorizaţie, mai mulţi ciobani. Şi se pare că o molimă a secerat turmele în ultimele zile

Leşurile în descompunere, aruncate pe terenul public, printre alte zeci de tone de deşeuri de la construcţii, transformă albia râului Mureş într-un focar de infecţie.

Orice cadavrul de animal abandonat reprezintă un risc infecţios şi toxic, cu atât mai mult cu cât nu se cunoaşte cauza decesului. Deoarece în preajma lui pot venii o serie de vectori, în special animale, câini, pisici, şobolani, insecte, care pot transmite infecţiile în comunităţile de oameni.

Legea cere ca proprietarii animalelor moarte să apeleze la o firmă autorizată pentru incinerarea acestora. Însă, ca să nu plătească, unii preferă să se joace cu sănătatea altora.

Reprezentanţii primăriei se afă pe teren pt verificarea aspectelor semnalate. În funcţie de ce se va constata se vor lua şi masurile legale.

Mai precis, vinovaţii riscă amenzi şi dosare penale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Nepăsarea unora aduce boala altora