Antena Meniu Search
x

Niciun Revelion fără pește

Crăciunul a trecut, iar românii au început deja pregătirile pentru petrecerea de Revelion. 2015 trebuie să-i găsească cu paharele pline şi masele îmbelşugate. Doar că acum nu se mai cumpără preparate din porc, ci din peşte

Vezi și

Crăciunul a trecut, iar românii au început deja pregătirile pentru petrecerea de Revelion. 2015 trebuie să-i găsească cu paharele pline şi masele îmbelşugate. Doar că acum nu se mai cumpără preparate din porc, ci din peşte. 

Ingredientele sunt la îndemâna oricui, însă nu şi secretele bucătarilor cu experienţă. Peştele este ţinut mai bine de jumătate de zi într-un baiţ cu vin alb, condimente de toate felurile, puţină zeamă de lămâie şi usturoi.

Între timp, bucătarii pregătesc garnitura care va însoţi peştele pe masa festivă. Într-o tigaie încinsă se lasă la rumenit câteva rondele de praz şi măsline din belşug. Totul presărat cu boia de ardei dulce. Tot în tigaie ajung şi cartofii fierţi, bine pisaţi şi smântâna.

Iar reţeta este gata în mai puţin de un sfert de oră. Mai ales că peştele este un aliment uşor de preparat, spun specialiştii. Nu e de mirare că şi tradiţia îi îndeamnă pe români să consume peşte la cumpăna dintre ani.

Aşa că românii s-au apucat deja de cumpărăturile pentru masa de Revelion. Peştele este primul pe listă, spre bucuria nutriţioniştilor.

Peştele de calitate costă însă destul de mult. Un kilogram de păstrăv este 25 de lei. Cam tot atât costă şi kilogramul de crap, în timp ce dorada ajunge şi la 37 lei kilogramul. Variantele file sunt şi mai costisitoare. Păstrăvul dezosat ajunge la 43 de lei, în timp ce dorada depăşete 70 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Niciun Revelion fără pește