Antena Meniu Search
x

De ce minţiţi, domnule Nicolae Bănicioiu?! Declaraţiile în contradictoriu ale ministrului interimar al Sănătăţii

"Totul este sub control"! Asta declara, în urmă cu o săptămână, ministrul interimar al Sănătăţii. Astăzi, lucrurile par să nu mai fie aşa. Răniţii grav sunt trimişi către spitalele specializate din Europa, iar cei cu trupul slab cedează. Opt oameni au murit doar azi

"Totul este sub control"! Asta declara, în urmă cu o săptămână, ministrul interimar al Sănătăţii. Astăzi, lucrurile par să nu mai fie aşa. Răniţii grav sunt trimişi către spitalele specializate din Europa, iar cei cu trupul slab cedează. Opt oameni au murit doar azi

31 octombrie: "A fost ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgențe, s-au prezentat toate măsurile luate în cursul nopții. Statul român a arătat că funcționează optim, de la ambulanță până la IGSU și cadrele din Poliție.

Foarte mulți oameni au venit încă de azi-noapte, de la ora 01:30. Vreau să fac un apel să nu creăm o aglomerație și să dozăm efortul și pentru zilele următoare. Momentan este asigurat necesarul. Există trei centre unde se pote dona sânge. În acest moment, situația este gestionată integrat și este sub control."

După această declaraţie, rudele celor afectaţi de incediu şi-au pus toată încrederea şi speranţa în medici, asistenţi, echipamente. Dar lucrurile nu au mers prea bine. În urmă cu două zile, Nicolae Bănicioiu cerea ajutorul spitalelor specializate din întreaga Europă. Dar poate prea târziu...

7 noiembrie: "Am să îmi reproșez foarte multe, la fel ca toți cei care trebuiau să facă foarte multe lucruri pentru sistemul de sănătate românesc. Foarte mulți oameni trebuiau să facă foarte multe lucruri. Vreau să vă spun, așa cum ați spus dvs, ministrul aparținând unui guvern demisionat, că, până în ultimul moment în care pot să ajut, voi ajuta și voi fi alături de aceste echipe de intervenție, intenția mea este de a salva cât mai mulți oameni și de a face tot ceea ce este posibil pentru a salva cât mai mulți oameni", a spus Bănicioiu, întrebat de ziariști dacă are ceva să își reproșeze în ce privește gestionarea situației de după Club Colectiv.

NIMIC NU A MAI FOST "SUB CONTROL"!

De ce minţiţi, domnule ministru? Oare un gest de PR este mai important decât soarta unor tineri? Zeci de români se zbat pe patul de spital... Pentru viaţă.

De ce vă este frică să cereţi ajutor? De ce NU aţi spus cu modestie şi umilinţă ca atât se poate la noi?

Întrebările sunt fără răspuns, deocamdată! Un singur lucru este clar: sistemul medical românesc este depăşit de această situaţie.

În urma incendiului din clubul Colectiv, din 30 octombrie, şi-au pierdut viaţa 40 de persoane, dintre care şapte au decedat sâmbătă, cinci în spitale din Capitală şi două în Olanda, unde au fost transferate.

În spitalele din Bucureşti mai sunt internate 106 persoane, dintre care 47 în stare gravă şi critică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » De ce minţiţi, domnule Nicolae Bănicioiu?! Declaraţiile în contradictoriu ale ministrului interimar al Sănătăţii