Antena Meniu Search
x

Nicușor Dan are o listă salvatoare cu propuneri pentru Iohannis! "Vrem acord politic național pentru siguranța clădirilor."

În urma invitației la Cotroceni lansată de președintele Klaus Iohannis, Nicușor Dan a postat pe Facebook lista cu propunerile pe care le va face la întâlnire, în numele societății civile - poporului. Protestatarii vor fi reprezentați, în total, de 18 persoane. Aici este textul integral.

 În urma invitației la Cotroceni lansată de președintele Klaus Iohannis, Nicușor Dan, a postat pe Facebook lista cu propunerile pe care le va face la întâlnire, în numele societății civile - poporului. Protestatarii vor fi reprezentați, în total, de 18 persoane. Aici este textul integral.

"In urma centralizarii celor 5000 de propuneri primite la Cotroceni, am fost invitat sa particip la consultarile de astazi de la ora 13:30.

Va cer opinia atat asupra participarii cat si asupra revendicarilor. Sunt tentat sa merg (fara a ma erija prin asta in reprezentant al manifestantilor) si sa propun:

0. Aceasta consultare nu trebuie sa fie despre alegerea unui prim ministru, ci despre un acord politic national pe cateva subiecte cheie. Pentru asta, este necesara o noua runda de consultari cu societatea civila, anuntata cu cateva zile inainte.

Modificarea sistemului electoral prin:

1. Eliminarea obstacolelor din Legea partidelor pentru functionarea partidelor locale

2. Alegerea primarilor si presedintilor de CJ in doua tururi de scrutin

3. Implementarea sistemului electronic pentru monitorizarea votului multiplu.

4. Acord politic national pentru siguranta cladirilor.

5. Instituirea unui sistem electronic centralizat pentru dezbaterea publica a tuturor actelor normative emise de toate autoritatile publice.

6. Instituirea unui sistem electronic centralizat pentru transparentizarea cheltuielilor publice ale tuturor autoritatilor publice (facturi, contracte, bugete) in conexiune cu un SEAP reformat.

7. Publicarea on-line a tuturor hotararilor judecatoresti si acces on-line la propriul dosar.

8. Constituirea la Cotroceni a unor comisii mixte guvern - societate civila pe domenii de specialitate, cu intalniri periodice.

9. Demiterea Avocatului Poporului si numirea unui Avocat al Poporului recunoscut de societatea civila.

10 Demiterea CNA si numirea unei CNA recunoscuta de societatea civila."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Nicușor Dan are o listă salvatoare cu propuneri pentru Iohannis! "Vrem acord politic național pentru siguranța clădirilor."