Antena Meniu Search
x

Ninsoarea care ne lasă fără fructe

În mai puţin de două săptămâni se deschide sezonul estival, dar în unele zone din ţară ninge ca-n plină iarnă. La Harghita Băi au căzut fulgi mari, toată noaptea

Vezi și

În mai puţin de două săptămâni se deschide sezonul estival, dar în unele zone din ţară ninge ca-n plină iarnă. La Harghita Băi au căzut fulgi mari, toată noaptea

Localnicii au făcut focul în sobă ca-n luna lui Gerar şi se tem că dacă vremea o ţine tot aşa, vor rămâne fără lemne. Zăpada de aprilie dă peste cap şi culturile. Mugurii dau înapoi de la îngheţ, iar fructele nu vor mai fi la fel de cărnoase şi de suculente. 

Primăvara se lasă aşteptată în Harghita. Polul frigului din România face cinste, încă, denumirii pe care a primit-o. În Harghita Băi, la 1.300 de metri altitudine, totul e alb. Ai zice că vine Crăciunul, nu sezonul estival. De 1 mai, harghitenii au toate şansele să răcească berea afară. Şi să încingă grătarul în casă.

Viscolul de aprilie dă peste cap culturile. Florile copacilor nu vor mai fi la fel de parfumate. Iar fructele nu vor mai ieşi fel de zemoase. Asta pentru că în judeţul Harghita ninge de câteva zile bune.

Temperaturile au scăzut simţitor şi în alte zone din ţară. La Cluj-Napoca s-a înregistrat, azi-noapte, minus un grad celsius. Iar la Sibiu şi Suceava, 0 grade. Doar spre sud, termometrele au fost un pic mai generoase. Un grad celsius au arătat în capitală şi 4 grade la Craiova.

Zăpada e şi motiv de bucurie, totuşi. Pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

Cine vrea să profite de încă un weekend relaxant la munte poate să-şi pună clăparii în picioare şi să dea o fugă pe pârtie. În Carpaţii Meridionali, la Bâlea Lac şi pe Vârful Omu, stratul de zăpadă depăşeşte chiar şi 200 de centimetri grosime.

Meteorologii spun că vremea va fi rece şi mâine şi abia de vineri, mercurul va începe să urce câte puţin în termometre.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Ninsoarea care ne lasă fără fructe