Antena Meniu Search
x

În nordul staţiunii Mamaia parcarea este mai scumpă decât cazarea

Parcarea în weekend în nordul staţiunii Mamaia poate costa mai mult decât cazarea. Nu e de mirare că parcările amenajate de municipalitate stau mai mult goale, în timp ce spaţiile verzi, trotuarele sau parcările din jurul blocurilor sunt sufocate de maşiniile turiştilor.

de Redactia Observator

la 30.04.2019, 20:59

Vezi și

Parcarea în weekend în nordul staţiunii Mamaia poate costa mai mult decât cazarea. Nu e de mirare că parcările amenajate de municipalitate stau mai mult goale, în timp ce spaţiile verzi, trotuarele sau parcările din jurul blocurilor sunt sufocate de maşiniile turiştilor. Unii nu doar că încearcă să scape fără să plătească parcarea. Dorm chiar în maşină ca să scutească şi banii de hotel. 

"Vreau să mă odihnesc un pic pentru că trebuie să conduc şi nu am găsit cazare", spune unul dintre turiştii care şi-au transformat bancheta din spate a maşinii în pat.

10 lei pe oră, parcarea de care fug turiştii din Mamaia

Iar maşina este parcată departe de locurile care costă 10 lei pentru o oră. Un alt şofer a preferat spaţiul verde. 

Un turist recunoaşte că a plătit 1.000 de lei pentru distracţie. Dacă ar fi plătit parcarea pentru trei zile, în Mamaia Nord, ar mai fi scos din portofel 720 de lei. 

Tariful de 10 lei pe oră i-a făcut pe mulţi dintre turiştii din Mamaia să parcheze oriunde altundeva dar nu în parcările cu plată, care sunt aproape goale.

Alţi tineri cred că au găsit soluţia pentru a scăpa de plată. 

600 de lei amenzile pentru cei care nu-şi achită parcarea

Ei spun că "o parcăm undeva, mai încolo, sau pe plajă, cum o parchează alţii! Momentan, nu am plătit nimic! Fugim, fugim!". 

Fuga nu este însă soluţia, avertizează autorităţile locale. Amenzile ajung până la 600 de lei, iar şoferii trebuie să plătească şi pentru ridicarea maşinii, încă 600 de lei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Localnicii nu mai ies în oraş, ca să nu piardă locul de parcare

Cei care locuiesc în Mamaia Nord, în apropierea cluburilor de fiţe, par cei mai dezavantajaţi. 

Un localnic recunoaşte că "astăzi ezitam dacă să merg în oraş sau nu că pierd locul de parcare. E nebunie! Vin turişti şi... ce mai? Am chemat poliţia de câteva ori". 

Din 15 aprilie, turiştii pot fi ghidaţi spre locurile de parcare disponibile printr-o aplicaţie specială.

Tarifele diferă în funcţie de zonă. Dacă centrul oraşului Constanţa este Blue Area, Mamaia Nord este Red Area, de alfel şi cea mai scumpă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » În nordul staţiunii Mamaia parcarea este mai scumpă decât cazarea