Video

Nouă marinari ucraineni salvaţi de pe nava scufundată în largul Mării Negre au fost aduşi la mal, în Constanţa

De Andreea Filip.
Publicat: 12.03.2021, 20:00.
Actualizat: 12.03.2021, 20:01

Nouă marinari salvaţi de pe nava ucraineană care s-a scufundat ieri în largul Mării Negre au ajuns în această dimineaţă în Portul Constanţa. De aici au fost preluaţi de ambulanţe şi duşi la spital pentru investigaţii medicale. Căutările continuă pentru alţi doi membri ai echipajului. La misiune participă şi fregata Regina Maria, dar şi un elicopter care survolează zona.

La mai bine de 24 de ore de la naufragiu, cei nouă marinari salvaţi de pe "Volgo Balt 179" au ajuns la ţărm. Remorcherul companiei de servicii petroliere, care i-a luat din apele învolburate, a acostat în jurul orei 7 în Portul Constanţa.

Laurențiu Bădulescu, şeful SAJ Constanţa: Sunt stabili hemodinamic. Au fost testaţi pe antigen rapid şi sunt negativi toţi. Au stat 5-6 ore în apă, se resimt, trebuie investigaţi la UPU Constanţa radiografic şi paraclinic.

Vizibil afectaţi, au fost duşi imediat la spital pentru investigaţii medicale.

Marinarii ucraineni, căutaţi cu trei nave în largul Mării Negre

La spital e şi singura femeie din echipaj. Tânăra de 26 de ani a fost evacuată încă de ieri cu elicopterul, după ce starea ei s-a agravat. Între timp, medicii au reuşit să o stabilizeze.

Pavel Rohovei, însărcinat cu afaceri al Ucrainei în România: În ce priveşte soarta marinarilor care se află aici, se vor afla, sper nu mai mult de două zile. Sperăm să fim cât mai operativi să reuşim să îi ajutăm pe aceşti oameni să ajungă acasă la familiile lor.

La bordul aceleiaşi nave petroliere a fost adus şi trupul unuia dintre marinarii decedaţi. Pentru alţi doi marinari, căutările continuă. Este vorba despre comandantul navei şi ofiţerul mecanic. Unul dintre trupuri este prins pe navă, iar altul este de negăsit.

Cosmin Dumitrache, director ANR: Activităţile de căutare-salvare continuă. Avem trei nave dispuse în zona respectivă. Avem fregata Regina Maria, o navă a Ministerului Afacerilor Interne şi o navă, Artemis, din partea ARVROM.

Nava "Volgo Balt 179" călătorea sub pavilionul Insulelor Comore. În urmă cu şase zile a plecat din portul Rostov-pe-Don, încărcată cu cărbune. Ieri dimineaţă ar fi trebuit să ajungă în Portul Constanţa. A naufragiat însă, înainte de răsărit, la circa 130 de kilometri distanţă de Port, în largul Mării Negre.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.