„Nu mai sunt bani!” Un poştaş din Paşcani n-a mai plătit pensiile unor vârstnici şi a plecat cu banii în concediu
Un poştaş din Paşcani a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, după ce, în aprilie 2018, a plecat în concediu cu pensiile unor vârstnici.
- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Un poştaş dornic să meargă în vacanţă a considerat că o soluţie potrivită ar fi să ia din banii pensionarilor pentru a-şi asigura fondul de cheltuieli. Astfel, bărbatul din Paşcani a oprit banii unor vârstnici şi şi-a văzut de drum, scrie Ziarul de Iaşi.
Cei doi bătrâni au depus reclamaţie în momentul în care au văzut că nu şi-au primit pensiile, iar Mihai Şerban a ajuns în faţa judecătorilor. A scăpat totuşi ieftin, pentru că a returnat banii delapidaţi: magistraţii l-au condamnat la doi ani de închisoare, cu suspendare.
Faptele pentru care a fost acuzat poştaşul s-au petrecut în aprilie 2018. Acesta a semnat în locul beneficiarilor două cupoane de pensie şi le-a predat la oficiul poştal ca încasate, însuşindu-şi suma de 2.503 lei.
"Trei săptămâni mai târziu, s-a întâlnit cu una dintre păgubite. La întrebarea acesteia referitoare la pensia neprimită, Şerban a răspuns că nu fuseseră bani. Răspunsul a nedumerit-o pe femeie, care a depus o sesizare la oficiul poştal pe 7 mai. Trei zile mai târziu, o reclamaţie similară a fost depusă şi de celălalt pensionar. Dirigintele poştei păşcănene nu l-a putut lua imediat la întrebări pe Şerban, acesta fiind plecat în concediu. La reîntoarcere, şi-a recunoscut imediat faptele şi a returnat banii", a relatat Ziarul de Iaşi.
Poştaşul şi-a dat demisia, dar a fost trimis în judecată
După ce şi-a recunoscut fapta, bărbatul şi-a dat şi demisia. Nu a fost însă suficient, pentru că isprava lui a ajuns şi în atenţia procurorilor din Paşcani.
Aceştia l-au trimis în judecată pentru delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals.
Procurorii au propus o pedeapsă cu suspendare, având în vedere lipsa antecedentelor penale, vârsta de 50 de ani a bărbatului şi situaţia familială şi socială ale acestuia. Ca urmare, bărbatul a fost condamnat la 2 ani de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, ca şi la plata a 1.700 lei, reprezentând cheltuielile judiciare efectuate de stat.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰