Antena Meniu Search
x

Controale pentru respectarea regulilor de distanţare şi purtarea măştii în mijloacele de transport în comun

Numărul record de cazuri noi raportate zilnic nu ii sperie pe români.O arată controalele făcute de poliţişti în zonele aglomerate, mijloace de transport în comun sau spaţii comerciale şi de distracţie.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 03.10.2020, 10:51

Vezi și
  • Oamenii nu poartă mască şi nu respectă distanţa fizică.
  • În restaurante sau la terase, patronii au uitat şi ei de reguli.

Zeci de oameni au stat înghesuiţi într-un un autobuz din Dej. Toţi purtau mască de protecţie, dar spaţiul este neîncăpător, astfel că nimeni nu putea ţine cont de regulile de distanţare.

Explicaţia dată de autorităţile locale? Era un autobuz electric, nou, iar oamenii s-au îngrămădit să vadă minunea... Nu doar aici s-au încălcat regulile.

Şofer de autobuz, fără mască: Sunt de azi-dimineaţă de la cinci la muncă şi n-am mai suportat-o, am dat-o jos că îmi este cald.

Aşa justifică un şofer ale regiei de transport în comun din Braşov faptul că a renunţat la mască în timp ce transporta călători. Chiar dacă riscă amenzi de până la 2.500 de lei, cei mai mulţi şoferi cred că nimeni nu e în pericol, pentru câteva minute fără mască.

Reporter: Cât de mare credeţi că este pericolul?

Şofer de autobuz: Aşa şi aşa, după părerea mea, pentru şoferi, pentru că sunt închişi în cabină şi au şi bandă. Sunt destul de distanţaţi. Nu mi se pare un pricol foarte mare şi dacă nu poartă.

Pe lângă mijloacele de tranport în comun, controalele realizate în toată ţara au vizat şi spaţiile comerciale şi de distracţie. În Dolj, în doar 24 de ore, poliţiştii au sancţionat peste 100 de persoane şi societăţi cu amenzi în valoarea totală de aproape 20 de mii de lei. 

Şi în timp ce unii par că au uitat de regulile sanitare, alţii reacţionează impulsiv de frica infectării cu COVID. O taxatoare dintr-un autobuz din Suceava a fost bătută cu pumnii şi picioarele de un bărbat pentru că a tuşit în mască.

Taxatoare: M-am înecat cu apă şi el a zis că este bolnav şi am COVID şi el mă omoară dacă moare din cauza mea.

Cezar Ungureanu - şofer autobuz: A îngrămădit-o aici la uşa a 3-a şi a început să o bată.

În cele din urmă agresorul a fost prins de poliţişti şi dus la spital pentru evaluare psihiatrică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Controale pentru respectarea regulilor de distanţare şi purtarea măştii în mijloacele de transport în comun