Antena Meniu Search
x

Update Nunțile s-ar putea relua în vară, iar mirii să fie nevoiți să cheme la petrecere și o asistentă medicală

Vești bune pentru cuplurile care aşteaptă să se căsătorească în acest an. Nunțile vor putea fi reluate. Autorităţile au anunţat că de la 1 iunie organizarea nunţilor ar putea fi posibilă, însă cu ceva condiţii. Până la sfârşitul pandemiei, pe lângă lăutari, la orice nuntă ar putea fi nevoie şi de o asistentă medicală, care să testeze invitaţii. Asta dacă nu sunt vaccinaţi. Organizatorii de nunţi au bagat deja în oferte preţuri pentru kit urile de testare

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 05.05.2021, 20:28

Vezi și

Peste 250.000 de nunți au fost puse în așteptare încă din anul 2020, iar de la 1 iunie ar putea fi organizate rând pe rând. Atât mirii, cât și invitații, trebuie să știe încă de pe acum că petrecerea de nuntă nu va putea să se desfășoare la fel ca în anii trecuți. Una dintre veștile bune este aceea că nunta nu va mai limitată de un număr strict de persoane iar mirii nu vor fi nevoiți să aleagă între invitați. 

Invitați la nuntă cu test Covid sau vaccinați 

Cu toate acestea, pe lângă lăutari, mirii vor trebui să invite la nuntă și o asistentă medicală pentru recoltarea probelor biologice, accesul invitaților la petrecere fiind condiționat de un test Covid-19 negativ ori de a prezenta dovada vaccinării.

Florina, viitoare mireasă: ”În martie am probat-o pentru prima dată şi acum este a doua oară”.

Pe acelaşi subiect

Florina plânge ori de câte ori îşi vede rochia de mireasă. Şi-a cumpărat-o înainte să audă de coronavirus, dar pandemia a obligat-o să o ţină în sifonier. Şi-a amânat nunta de două ori şi ca ea sunt încă 250 de mii de domnişoare care aşteaptă cu sufletul la gură ziua nunţii.

Florin Cîţu, premierul României: ”Când ne vom vaccina. Este o propunere la comitetul interministerial pt vineri pt a avea evenimente private cu persoane vaccinate. De la 1 Iunie”.

Este posibil ca pe lângă cei vaccinaţi să participe şi cei care acceptă testarea înainte de nuntă. Oricum ar fi, este clar că nunţile vor ajuta indirect atât campania de vaccinare, cât şi afacerile cu teste antigen.

Alin Caraman, președintele Asociației furnizorilor din industria nunților: Dacă până anul trecut aveam două hostesse drăguţe la intrare, acum vom avea două asistente medicale. Dacă calculăm 250.000 de cupluri ori 80 de invitaţi în medie, sunt 20 de milioane de invitaţii la nuntă în anul acesta. Este un număr uriaş de persoane care în următoarele 4 luni ar apela fie la vaccinare, fie la testare”.

Antreprenorii din domeniu anticipează costuri mai mari pentru organizarea nunţii

Ana Haralambie, organizator târguri de nunţi: ”Sunt pe nişte pierderi foarte mari, trebuie să recupereze, de unde se poate decât de la consumator. Materia primă a crescut foarte mult, în industria alimentară se simte această creştere. În principiu, ar trebui să se simtă o creştere a preţurilor sau o scădere a calităţii”.

Chiar şi aşa, este bătaie pe localurile în care se pot organiza nunţi.

Florina, viitoare mireasă: ”Toţi cei care s-au hotărât înaintea noastră să amâne au prins o dată bună, cei care aveau contracte deja semnate pentru 2021 au prins şi singura dată care ne-a rămas a fost 3 Octombrie. Să sperăm că anul acesta este cu noroc. Noi suntem vaccinaţi, cei din jurul nostru sunt vaccinaţi, foarte puţini sunt nevaccinaţi”.

Alţii, în schimb, nu vor să rişte cu cel mai important eveniment din viaţa lor, aşa că şi-au mutat nunta din nou.

Totuşi, organizarea nunţilor este în momentul de faţă doar o promisiune. Mirii mai au nevoie de anunţul oficial pentru a se apuca de ultimele pregătiri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri sociale » Nunțile s-ar putea relua în vară, iar mirii să fie nevoiți să cheme la petrecere și o asistentă medicală