Antena Meniu Search
x

O agentie de turism a inselat zeci de oameni

Un cunoscut escroc international de origine tunisiana a bagat spaima si in romani. Cu o agentie de turism a inselat zeci de oameni dispusi sa plateasca pentru o vacanta in strainatate

Vezi și

Peste doua zile, Ioana ar fi trebuit sa plece intr-o minunata vacanta in Tunisia. A cumparat pachetul turistic inca din februarie si a platit pentru sejur aproape 1.000 de euro. Doar ca, de curand, agentia a disparut. “Nu mai speram nimic. Am fost la politie, am facut o plangere penala”, a spus femeia.

In spatele inselatoriei sta Klaud Helman. Un escroc de origine tunisiana cunoscut la nivel international pentru tepe in turism. Activitatea din tara noastra a inceput-o cu firma Sidiboo Tours. A reusit in primele luni sa pacaleasca zeci de romani in cautarea vacantei perfecte. Dar pentru ca era pe cale sa-si piarda licenta, a redenumit afacerea: Where to go Travel. N-a avut nicio retinere in a apela si la consultanta unei case de avocatura. “L-am cunoscut pe domnul Helman in calitate de administrator al societatii Sidiboo Tour. Mi-a solicitat sfaturile si l-am ajutat ca si investitor strain in Romania. Am aflat din presa, in luna mai, despre trecutul acestuia”, a explicat avocatul Ionel Vacarescu.

A reziliat oricum contractul pentru neplata. Alte companii incearca, insa, sa-si recupereze banii. Este cazul unei tipografii din Capitala care a printat 15.000 de cataloage de prezentare pentru escrocul Tunisian. O paguba de 10.000 de euro. “La scadenta au inceput povestile. Piata e blocata, nu avem bani, mai pasuiti-ne. Am vrut sa fim de buna credinta pana cand ne-am dat seama ca nu este decat o teapa”, a mentionat Cristina, coordonator al proiectului.

La sediul agentiei, de cateva saptamani, nu mai lucreaza nimeni. Probabil isi permit sa mearga in vacanta. Timp de doua luni clientii au venit, au platit bani multi, iar acum, cand se apropia sejurul si-au dat seama ca este o mare pacaleala.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » O agentie de turism a inselat zeci de oameni