Antena Meniu Search
x

O boală care UCIDE pe loc face RAVAGII în România! Numărul pacienţilor CREŞTE zilnic

Din ce în ce mai multe persoane ajung în stare gravă la spital cu această boală, mulţi pacienţi neavând habar că sunt bolnavi. Acesta este motivul pentru care medicii ieşeni trag un semnal de alarmă

Din ce în ce mai multe persoane ajung în stare gravă la spital cu această boală, mulţi pacienţi neavând habar că sunt bolnavi. Acesta este motivul pentru care medicii ieşeni trag un semnal de alarmă

Creşterea numărului de pacienţi cu afecţiuni cerebrale grave cauzate de hipertensiunea arterială i-a determinat pe medicii neurochirurgi să tragă un semnal de alarmă. Îngrijoraţi de această situaţie, medicii de la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu (Neurochirurgie) din Iaşi au avut întâlniri cu medicii cardiologi şi au sugerat ca pacienţii cu tensiune arterială crescută să fie monitorizaţi frecvent pentru a evita apariţia unor complicaţii care pot fi fatale.

În ultimele 24 de ore, trei ieşeni au ajuns la spital cu hemoragie cerebrală pe fondul hipertensiunii arteriale. Pacienţii sunt în stare foarte gravă, în comă. Prognosticul medicilor privind evoluţia stării de sănătate a celor trei bolnavi, cu vârste între 60 şi 70 de ani, este foarte rezervat.

"Starea pacienţilor este foarte gravă. Sunt internaţi în Reanimare şi au un prognostic foarte rezervat. Pacienţii au fost diagnosticaţi cu hemoragie cerebrală care s-a produs pe fond de hipertensiune. În urmă cu câteva luni, am trimis o informare către toate spitalele prin care am atras atenţia asupra monitorizării pacientului cu hipertensiune. Numărul mare de bolnavi care ajung la spital cu hemoragii cerebrale său accident vascular cerebral din cauza tensiunii arteriale crescute ne-a determinat să avem o întâlnire şi cu medicii cardiologi, medicii de familie. Bolnavul ajunge la valori mari ale tensiunii arteriale, peste 20, chiar dacă îşi ia regulat tratamentul. La un moment dat, organismul nu mai răspunde la medicamentul prescris de cardiolog şi atunci apar complicaţiile. De aceea, este recomandat ca pacientul să meargă periodic la control cardiologic. Unii bolnavii nu respecta indicaţiile medicului curant, dar avem şi persoane care nu ştiau că au hipertensiune. Din păcate, numărul pacienţilor cu afecţiuni cerebrale grave provocate de tensiunea arterială crescută este, în continuare, în creştere", a declarat dr. Florin Grămadă, purtător de cuvânt la spitalul menţionat, potrivit Bună Ziua Iaşi.

Hipertensiunea arterială este o afecţiune frecventă în care sângele exercită o presiune exagerată asupra pereţilor arteriali, ceea ce poate duce la complicaţii precum boli cardiace, accidente vasculare cerebrale şi insuficienţă renală. Medicii cardiologi au precizat că valorile foarte mari ale tensiunii arteriale apărute brusc, precum şi efectele pe termen lung ale hipertensiunii usoare-moderate pot duce la complicaţii ce pot pune viaţa în pericol cum ar fi accidentele vasculare cerebrale, infarct miocardic.

De asemenea, specialiştii au remarcat că cinci din zece persoane din România suferă de hipertensiune arterială. Medicii cardiologi recunosc că boala este ignorată, subevaluata sau incorect tratată. Hipertensiunea arterială afectează inima, rinichii, vasele cerebrale şi pe cele periferice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » O boală care UCIDE pe loc face RAVAGII în România! Numărul pacienţilor CREŞTE zilnic