Antena Meniu Search
x

Casă de vacanţă ca pe vremuri, la Resiţa. Doi soţi au readus la viaţă o locuinţă veche de peste un secol

O casă de vacanţă poate avea o vechime de peste un secol şi jumătate! O demonstrază un cuplu care, din dorinţa de a scăpa de stresul urban.

Vezi și

O casă de vacanţă poate avea o vechime de peste un secol şi jumătate! O demonstrază un cuplu care, din dorinţa de a scăpa de stresul urban, şi-a cumpărat o locuinţă veche, tipică Banatului de Munte.

Valeapai este un sat pitoresc, unde nebunia din oraşe încă n-a ajuns. E locul în care doi tineri au ales să-şi continue viaţa. Au început încă de anul trecut, atunci când şi-au cumpărat o casă de vacanţă, numai că nu una obişnuită.

Transformarea căsuţei idilice a fost începută de cei doi soţi. Evident, cu materialele folosite pe vremuri în construcţii.

Iar ideea proiectului lor a ajuns şi peste hotare. Voluntari din toate colţurile lumii au venit să-i ajute la redarea farmecului de odinioară a casei.

Nu doar că se bucură de sat, dar fac şi zona cunoscută.

RADU TRIFAN:

Am vrea să demonstrăm că se poate şi în ziua de astăzi, în modernitate, să reconciliezi puţin vechiul cu noul şi să faci ceva unic, poate chiar în Europa sau în lume.

Până acum, 10 voluntari au păşit în casa familiei Trifan. Iar lista cu următorii turiști voluntari este lungă. La Valeapai, locurile sunt rezervate până în decembrie și aventura merge mai departe și în 2018.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Casă de vacanţă ca pe vremuri, la Resiţa. Doi soţi au readus la viaţă o locuinţă veche de peste un secol