Antena Meniu Search
x

Foto O casă din 400 mai stă în calea unuia dintre cele mai importante proiecte din Bucureşti. De ce nu a fost demolată

Şantierul pentru lărgirea arterei Prelungirea Ghencea din Bucureşti bate pasul pe loc din nou. Din 400 de proprietăţi demolate anul trecut de municipalitate, una încă mai stă în picioare. Primăria nu a reuşit să despăgubească proprietarul sau să îi găsească o locuinţă socială aşa că lucrările s-au oprit. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 10.03.2023, 22:12

O casă din 400 mai stă în calea unuia dintre cele mai importante proiecte din Bucureşti. De ce nu a fost demolată
O casă din 400 mai stă în calea unuia dintre cele mai importante proiecte din Bucureşti. De ce nu a fost demolată

La finalul anului trecut, proprietarii caselor de pe Prelungirea Ghencea erau exasperaţi de demolările începute de municipalitate. 

Andreea Milea, reporter Observator: Demolările au început in octombrie anul trecut atunci când cei 400 de proprietari de aici de pe Prelungirea Ghencea s-au trezit cu buldozerele în curte. 

O singură casă a rămas nedemolată până în ziua de astăzi. Municipalitatea nu i-a acordat despăgubiri proprietarului şi nici nu i-a găsit o locuinţă socială în aproape 6 luni.

Cristian Hiver, director Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti​: Mai avem o casă de demolat. Există o legislaţie în România care nu permite de a demola. Când primăria ne va da aviz de demolat, vom demola ultima casă pe tronsonul 3. Noi, TCMB, nu ne ocupam de acest tip de speţă. Noi suntem constructori.

Pe acelaşi subiect

Şantierul bate pasul pe loc

Doar că şantierul bate pasul pe loc. Nici discuţiile cu Nicuşor Dan nu dau roade. Între timp, lucrările pentru supralărgirea arterei sunt sistate. 

"Întrebarea este de ce nu se intampla nimic? Podul este cam inutil dacă nu este şoseaua lărgită. Dacă tot nu se face nimic poate că puteau să îi mai lase o lună, două, trei", povesteşte o femeie care stă în zonă. 

Pe lângă casa nedemolată, un tronson din proiectul de supralărgire a arterei are nevoie de reproiectare. 

Cristian Hiver, director TCMB​: Este un şantier extrem de complicat. Avem mari probleme de proiectare.Aşteptăm să ne iasă documentele de la Enel pentru a continua. 

În timp ce şantierul este îngheţat, Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere a deschis licitaţie publică pentru o modernizare care să îi permită primăriei extinderea liniei de tramvai pe şoseaua Prelungirea Ghencea până la Pasajul Domneşti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » O casă din 400 mai stă în calea unuia dintre cele mai importante proiecte din Bucureşti. De ce nu a fost demolată