Antena Meniu Search
x

Povestea cutremurătoare a unei fetiţe de 13 ani din Baia Mare care a devenit mamă

A devenit mamă la 13 ani, în urma unui viol, pe care l-a ascuns de frică şi de ruşine. O copilă din Baia Mare a născut, în prag de Crăciun, acasă.

Vezi și

A devenit mamă la 13 ani, în urma unui viol, pe care l-a ascuns de frică şi de ruşine. O copilă din Baia Mare a născut, în prag de Crăciun, acasă. Şi ea, şi bebeluşul sunt în spital acum. Nu se vor despărţi, pentru că băiatul va creşte în familie, alături de bunici, în timp ce mama lui se va întoarce la şcoală. Este în clasa a şaptea şi e doar una dintre miile de adolescente din România care devin mame prea devreme.

Două mâini de copil mic strâng mâna unui copil mai mare. Sunt mamă şi fiu, deşi îi despart doar 13 ani de viaţă. Fetiţa de clasa a şaptea a devenit părinte, fără voie, după ce a fost violată, în scara unui bloc, de un necunoscut. De ruşine şi de frică, nu le-a spus nimic părinţilor. Timp de nouă luni. Laura Veronescu, medic pediatru Spitalul din Baia Mare: "A născut la domiciu, asistată de familie."

Abia la spital, copila le-a vorbit părinţilor despre ce i s-a întâmplat. Familia şi medicii spitalului au anunţat poliţia: "Mi-a zis fetiţa că a prins-o de păr, a târăt-o după el.> Mai departe nu ştiu ce s-a întâmplat că a început să plângă." 

Florina Mateş, purtător de cuvânt la IPJ Maramureş: "Poliţiştii l-au identificat pe bărbatul bănuit de comiterea faptei." 

Pe acelaşi subiect

Fenomenul copiilor care devin părinţi a ajuns la cifre alarmante. Zece mii de minore au născut numai anul trecut, iar multe dintre ele au deja al doilea copil.

Îşi iubeşte bebeluşul, dar vrea să-şi continue şcoala. Salvarea vine de la familie: "O trimit mai departe la şcoală. Pe băiat îl iau în plasament la mine şi îl cresc eu.", spune bunica bebeluşului.

Povestea copilei de 13 ani din Baia Mare este destinul a mii de fetiţe care devin mame la vârsta şcolii. În 2015, în Botoşani, am întâlnit o adolecentă care a născut înainte de vârsta majoratului. Şi ea, şi mama ei au fost  însărcinate în acelaşi timp.  

Din păcate, România ocupă primul loc în Europa la numărul de adolescente însărcinate. Iar fenomenul este strâns legat de abandonul şcolar, de lipsa educaţiei în familie, dar şi de amânarea introducerii orelor de educaţie sexuală în şcoli. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Povestea cutremurătoare a unei fetiţe de 13 ani din Baia Mare care a devenit mamă