Antena Meniu Search
x

A devenit un avocat de succes la... 70 de ani!

Dupa o viata petrecuta la catedra, ca profesoara de latina, o doamna de 70 de ani a decis sa se faca avocat. Zis si facut. S-a apucat de invatat si a terminat facultatea cu nota mare.

Vezi și

Acum e proaspat licentiata si abia asteapta sa intre in barou. A castigat deja un proces si are alte doua pe rol. Varsta nu o impiedica sa viseze la o cariera stralucitoare.

Laura Stoica are 70 de ani. Dar, poate fi inca un avocat de succes. Poate, pentru ca e deocamdata boboc in tainele justitiei. Cele 7 decenii din buletin nu au descurajat-o. Ba, dimpotriva, au ambitionat-o. Dupa o cariera stralucita in invatamant, doamna a hotarat ca mai are timp si pentru o alta.

 Am un handicap locomotor, dar nu si mental si dupa ce am iesit la pensie, am avut o perioada de recluziune, cand nu am iesit deloc din casa si mi-am dat seama ca in felul acesta ma prabusesc si ca trebuie sa fac ceva greu, care sa imi placa, sa ma motiveze si sa fie pe termen lung, nici macar mediu”, povesteste Laura Stoica.

Viata i-a darut doua fete in studentie. Mama si sotie, n-a avut timp sa guste viata de student. A recuperat dupa mai bine de 40 de ani.

M-am hotarat sa reiau studentia, dar sa o traiesc ca si cum as fi tanara, fara griji. Si m-am adaptat. Eu de la tineri am luat naivitatea, hotararea si curajul, iar ei au luat de la mine maturitatea, cultura, intelepciunea seriozitatea, consecventa si tenacitatea”, mai spune femeia.

Indragita de colegi si apreciata de profesori, a fost o studenta eminenta. “Niciodata nu este prea tarziu, daca ar fi sa o evaluez in mod obiectiv, as spune: cu siguranta da, va face cariera in domeniul juridic”, spune  avocat Gabriela Mihut, lector universitar, profesor al Laurei Stoica

Proaspat avocat, Laura Stoica a castigat deja un proces si are alte doua pe rol. Deocamdata are voie sa pledeze cu imputernicire speciala, dar numara zilele pana cand va intra in barou si va imbraca roba de avocat.

Batrana tanara, asa cum se autointituleaza uneori, doamna Laura e sigura ca varsta nu o va impiedica sa devina un avocat de succes. Promite ca printre procese isi va face timp sa-si legene si nepotii.

In actul meu de identitate scrie ca expira in 2064, m-au planificat, la Evidenta Populatiei, sa traiesc pana atunci. N-am de gand sa-i dezamagesc”, incheie, glumeata, avocata Laura Stoica.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » A devenit un avocat de succes la... 70 de ani!