Antena Meniu Search
x

Video O elevă din Maramureş, creatoarea desenului românesc care va merge în spaţiu. Tânăra i-a impresionat pe cei de la NASA

Astronaut. Asta visează o elevă din Maramureş să ajungă atunci când va fi mare. Până atunci, a făcut deja un prim pas uriaş. A reușit să-i cucerească pe reprezentanții NASA cu un desen. Iar pictura ei va pleca în spaţiu imprimată pe costumul unui astronaut.

de Redactia Observator

la 12.05.2021, 21:22

Vezi și

''De când eram mică, îmi doream să devin un astronaut, iar faptul că desenul meu va fi imprimat pe costumul unui astronaut şi va ajunge în spaţiu este un vis devenit realitate.''

Cu emoție, Alessia îşi aminteşte ziua în care dirigintele a sunat-o pentru a-i propune să participe la un concurs internațional. Pasionată de astronomie, fata a ales să facă un desen simbolic, în care să cuprindă tot ce iubea până la stele: un astronaut, spaţiul cosmic şi Pământul.

Alessia Ardelean, elevă: M-am gândit să fac un astronaut care să întindă mâna spre privitorul desenului şi am vrut neapărat să se reflecte în casca acestuia pământul.

Doar 2 ore i-a luat Alessiei să termine desenul. Şi doar câteva clipe pentru a reuşi să-i cucerească pe cei de la NASA.

Pe acelaşi subiect

Cornel Găvrilă, dirigintele Alessiei: Am zis: Alessia, lucrarea asta este perfectă, asta trebuie să rămână. 

Colegii o laudă pentru performanţa deosebită

Desenul i-a impresionat şi pe colegii săi, care sunt fericiţi că adolescenta a atins o asemenea performanţă.

Maria, elevă: Am fost foarte bucuroasă şi foarte mândră de ea. Alessia este o prietenă pe care ar fi bine ca toată lumea să o aibă în viaţa lui.

Gabriel, elev: Ne-am bucurat, fiind prima persoană care a câştigat din România un astfel de concurs. 

Concursul a fost organizat de Space For Art Foundation, în colaborare cu Romanian Science Festival. 77 de copii, din toate colţurile lumii, au participat la competiţie. Desenul Alessiei va fi imprimat pe un costum spaţial ce va fi prezentat, în noiembrie, la Conferinţa Naţiunilor Unite din Glasgow. Şi curând, visul unui copil din România, va străluci şi mai sus, printre stele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » O elevă din Maramureş, creatoarea desenului românesc care va merge în spaţiu. Tânăra i-a impresionat pe cei de la NASA