Antena Meniu Search
x

Uluitor! O familie a fost e executată silit de o persoană fizică, îmbrăcată în haine de recuperator

O familie riscă să ajungă pe străzi, din cauza unei afaceri născute dintr-un vid legislativ. Oamenii sunt executaţi silit de o persoană fizica, îmbrăcată în haine de recuperator. O premieră în România!

Vezi și

O familie riscă să ajungă pe străzi, din cauza unei afaceri născute dintr-un vid legislativ. Oamenii sunt executaţi silit de o persoană fizica, îmbrăcată în haine de recuperator. O premieră în România!

Pentru experţi este cămătărie cu guler alb, născută dintr-un vid legislativ. În ochii lui Octavian Seciu, este realitatea chinuitoare a ultimilor ani. 

"Emoţia prin care trăiesc copiii mei zilnic. Înţeleg că in fiecare zi poate să bată cineva la uşă şi chiar se sperie. Când bate cineva la uşă se sperie: tata, gata, plecăm?", spune Octavian.

O lege a anulat-o pe alta. Articolul, care spunea că o bancă poate cesiona o creanţă doar către o altă bancă a fost înlocuit. A rămas deschisă portiţa care le-a permis persoanelor fizice să aibă acces la datoriile altor persoane fizice. Cu bagajele la uşă şi cu documentele în mână, Octavian îşi caută dreptatea. Locuinţa a fost deja scoasă la licitaţie, iar cheltuielile în justiţie au depăşit valoarea creditului.  

Pe acelaşi subiect

"Până în prezent eu am plătit o sumă totală de 125 de mii de euro am plătit avansul de 30 de mii, rate bancare de 90 de mii, firme de recuperare peste 9 mii de euro, un total care depaseste suma apartamentului", explică păgubitul.

Banca l-a comisionat abuziv. Mai mult decât prevedea contractul. Diferenţa s-a transformat apoi în datorie. Concret, în 2007, banca acordă acest credit ipotecar de 150 de mii de franci elveţieni. În 2014, datoria ratelor neachitate este vândută mai departe. Doi ani mai târziu, aceeaşi creanţă ajunge în mâinile unei persoane fizice.

Contactată telefonic de reporterii Observator, femeia nu a dorit să comenteze. A înaintat însă, o propunere către debitor. 

În instanţă, Octavian Seciu a reuşit amânarea executării. Cazul său a ajuns şi la specialişti din BNR şi ANAF. Acum este evaluat chiar şi de agenţii departamentului Economic, din Poliţia Română.

La sfârşitul anului 2015, în România funcţionau peste 200 de firme de recuperări creanţe. Pe o piaţă alcătuită în principal din datorii realizate în urma creditelor contractate în perioada 2005-2010. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Uluitor! O familie a fost e executată silit de o persoană fizică, îmbrăcată în haine de recuperator