Antena Meniu Search
x

O femeie din Timiş a fost declarată în justiţie mama-surogat

O femeie din Timiş a fost declarată în justiţie, în premieră în România, mamă naturală pentru bebeluşii aduşi pe lume de o altă femeie.

Vezi și

 Tânăra a acceptat să fie mamă-purtătoare, de dragul surorii care nu putea duce o sarcină. A crescut în pântece, timp de 9 luni, un ovul care nu-i aparţinea.

Şi s-a împăcat cu ideea că pruncii născuţi de ea nu-i vor spune mamă, ci mătuşă. Un gest pe care legea nici nu îl recunoaşte, dar nici nu-l condamnă. Un gest care ar putea fi soluţia salvatoare pentru mii de cupluri din România, care nu pot avea copii.

O luptă pentru un copil este, în România, o luptă cu sistemul. Un război pe care o femeie din Lugoj l-a câştigat. Judecătorii au declarat-o mamă naturală de gemeni, deşi nu şi-a purtat niciodată copiii în pântec. I-a purtat, pentru ea, sora ei.

Atunci când medicii i-au spus că nu poate duce o sarcină, femeia şi-a rugat sora să o ajute. cu animatie Şi să fie purtătoarea unui ovul fecundat în laborator.

Din ovului donat de femeie, s-au dezvoltat gemeni. Cele două surori au trăit împreună, cu emoţie, cele nouă luni de sarcină.

După cele nouă luni au apărut şi problemele legale. În România, mamă este considerată cea care dă naştere, indiferent dacă ovulul a fost sau nu al ei. Aşa că, în acte, gemenii au fost consideraţi copiii celei care i-a născut.

Dar legea română se bate cap în cap cu drepturile omului, aşa că judecătorii au decis că mama care şi-a donat ovulele este mama biologică. Sora ei. a fost doar purtătoare.

În prezent, mamele-purtătoare nu sunt nici condamnate, nici aprobate de lege. De golul din lege profită sute de femei care îşi închiriază pântecele, pe internet, pentru sume uriaşe.

Nu e legal să-l vinzi. Nu este însă nici interzis să-ţi împrumuţi pântecul, din pur altruism, în numele vieţii. Iar o lege nescrisă spune că ceea ce nu este interzis. este permis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » O femeie din Timiş a fost declarată în justiţie mama-surogat