Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O mamă priveşte disperată cum fiul ei se stinge încet în spatele gratiilor

Diagnosticat cu o boală psihică, tânărul a ajuns în închisoare, lipsit de tratamentul pe care l-a luat timp de 10 ani de zile.

de Redactia Observator

la 15.02.2014 , 20:35

Acolo, în spatele uşilor închise, a primit altul. Şi nu doar pe bază de medicamente. Închişi la comun, bolnavii psihic ajung să fie bătuţi, abuzaţi sau pedepsiţi din cauza crizelor repetate.

Dar în celulă nu este loc de milă sau compasiune. Se supravieţuieşte. Iar cei slabi n-au nici o şansă de reeducare sau recuperare. Aproape un sfert din deţinuţii din patru închisori din ţară suferă de boli psihice şi nu primesc ajutor.

Întrebările mamei se lovesc de uşi închise. Florin a fost diagnosticat cu o boală psihică pentru prima dată în 2003. Boala a evoluat şi a primit numeroase diagnosticele.

Vezi și

Acum 2 ani, a săvârşit o infracţiune. Iar o expertiză medico-legală a recomandat să fie închis. O expertiză care a anulat tot ce au spus mulţi medici şi câteva comisii în 10 ani.

Mama l-a vizitat cât a putut în închisoare. Nu de puţine ori l-a văzut plin de vânătăi. Când nu a mai avut drept de vizită, a primit scrisori. De la colegul de celulă.

Florin a pierdut şirul bătăilor. La fel şi autorităţile care spun că de mai multe ori, tânărul n-a vrut să meargă la medicul legist pentru constatarea rănilor. Familia lui în schimb bănuieşte că unele refuzuri n-au fost scrise de mâna lui Florin.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » O mamă priveşte disperată cum fiul ei se stinge încet în spatele gratiilor