Antena Meniu Search
x

O mamă se luptă cu sistemul pentru copilul ei bolnav de diabet

O mamă din judeţul Gorj se luptă cu sistemul pentru copilul ei de 8 ani bolnav de diabet şi dependent de insulină. Pentru că legea consideră că un copil de vârstă şcolară îşi poate purta singur de grijă

Vezi și

O mamă din judeţul Gorj se luptă cu sistemul pentru copilul ei de 8 ani bolnav de diabet şi dependent de insulină. Pentru că legea consideră că un copil de vârstă şcolară îşi poate purta singur de grijă, comisia nu i-a mai acordat mamei indemnizaţia de însoţitor. Femeia a câştigat în instanţă dreptul de a-şi îngriji copilul încă un an, spune însă că va trebui să facă asta an de an dacă legea nu se modifică.

Sunt cuvintele şocante ale medicilor din comisia de evaluare pe care mama lui Ruben nu le poate uita. Fiul ei are 7 ani, iar legea consideră că este suficient de matur încât să-şi poată purta singur de grijă.

În plus, insulina se dozează şi se calculează. În timp ce Ruben abia a învăţat să adune şi să scadă, legea îi cere să ştie exact câte grame de insulină îi trebuie după fiecare bucăţică de mâncare înghiţită.

Riscul este vital pentru Ruben. O glicemie prea mare sau una prea mică îl pot ucide. Instanţa a înţeles asta şi i-a dat dreptul la însoţitor încă un an.

Asta deşi orice medic poate spune că diabetul este o boală încurabilă, iar Ruben mai are până când va fi în stare să ştie exact ce trebuie să facă.

În cazul în care comisia decide din nou că Ruben este deja mare şi nu mai are nevoie de mama lui, femeia va ajunge la instanţă din nou.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » O mamă se luptă cu sistemul pentru copilul ei bolnav de diabet