Antena Meniu Search
x

Inculpaţii în dosarul Transferurilor ar putea primi pedespe mai mici

"Transferul" Codurilor Penale este foarte valoros pentru cei 8 grei ai fotbalului, inculpaţi în dosarul Transferurilor.

Vezi și

Victor şi Giovani Becali, George Copos, Meme Stoica, Cristi Borcea, Gică Popescu, Gigi Neţoiu sau Jean Pădureanu ar putea primi pedepese mult mai mici decât cele luate data trecută, adică de la 3 la 8 ani de închisoare.

Azi are loc un nou termen în dosarul transferurilor la Curtea de Apel. Este primul termen dupa ce a intrat în vigoare Noul Cod Penal. Pentru fraţii Victor şi Ioan Becali, George Copos, Mihai Stoica, Cristi Borcea, Gică Popescu, Gigi Neţoiu şi Jean Pădureanu pedepsele pentru faptele de care sunt acuzaţi sunt mai mici.

În noul Cod penal a dispărut înselăciunea cu consecinţe deosebit de grave, cu pedepse ce ajungeau până la 20 de ani de închisoare, existând acum doar înşelăciune, cu un maxim de pedeapsă de 5 ani de închisoare. 

O altă schimbare a noului Cod Penal prevede că şi în cazul în care un inculpat este condamnat la închisoare cu suspendare, pedeapsa complementară privind interzicerea unor drepturi devine imediat executorie.

În cazul lui Gică Popescu, el a fost condamnat de Curtea de Apel la trei ani de închisoare cu suspendare înainte ca dosarul să fie trimis la rejudecare. Dacă magistrații vor menține această sentinţă, Popescu nu va ajunge după gratii, însă pedeapsa complementară care îi interzice să ocupe functii oficiale în fotbalul românesc va fi executorie, iar acesta îsi va putea lua adio de la functia de presedinte al FRF.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Inculpaţii în dosarul Transferurilor ar putea primi pedespe mai mici