Antena Meniu Search
x

O nouă luptă PSD contra PSD. Comitetul Executiv decide soarta propriului guvern şi dacă i se va cere demisia premierului Mihai Tudose

Este război total în interiorul PSD. Liviu Dragnea şi Mihai Tudose au ajuns din nou la cuţite, în mai puţin de jumătate de an.

Vezi și

Este război total în interiorul PSD. Liviu Dragnea şi Mihai Tudose au ajuns din nou la cuţite, în mai puţin de jumătate de an. Premierul are două mize: schimbarea din funcţie a ministrului de Interne, Carmen Dan, şi reducerea numărului de ministere. În schimb,liderul PSD trebuie să găsească o soluţie pentru a păstra guvernarea, chiar şi fără Mihai Tudose. Demiterea lui ar fi sinucidere politică, spun mai multe voci. Mai ales că, în urmă cu doar trei luni, preşedintele Klaus Iohannis a avertizat că se va gândi serios dacă mai numeşte, pentru a treia oară, un premier de la PSD. 

În mai puţin de jumătate de an, la sediul PSD are loc o nouă şedinţă cu cuţitele pe masă. Două tabere încearcă, din nou, să câştige cât mai mult teren. Una cere şi chiar forţează demisia premierului Mihai Tudose. A doua face apel la calm şi echilibru. 

Scânteia care a aprins noua criză din PSD a pornit de la scandalul de pedofilie din Poliţia Română. Premierul  Mihai Tudose i-a cerut demisia ministrului de interne Carmen Dan. 

Şedinţa decisivă se anunţă de câteva zile plină de tensiuni. Din Comitetul Executiv al PSD fac parte 67 de membri. Potrivit unor surse politice, 37 s-au poziţioant deja de partea lui Dragnea. Iar Tudose ar avea sprijin de la 21 dintre membrii CEX. 

Pe acelaşi subiect

Chiar dacă nici Liviu Dragnea, nici Mihai Tudose nu recunosc că partidul s-a împărţit în două tabere, asta se vede cel mai bine pe harta organizaţiilor PSD. Spre deosebire de Sorin Grindeanu, Mihai Tudose are susţinere atât în Guvern, cât şi în partid. Pentru moment, premierul se bucură de susţinerea a şapte preşedinţi de filiale judeţene şi trei miniştri, cel al agriculturii Petrea Daea, ministrul transporturilor Felix Stroe şi şeful de la Turism, Marius Titus Dobre. De cealaltă parte, Liviu Dragnea are susţinerea declarată a 17 lideri de filiale judeţene, iar printre ei şi vicepremierul Paul Stănescu.  

Liviu Dragnea a pregătit bătălia de astăzi la Palatul Parlamentului. La minsiterul Transporturilor, premierul a părut încordat. 

În tot acest timp, Opoziţia şi-a făcut propriile scenarii. Românii sunt însă cei care resimt direct efectele noului scandal politic. La ultima criză majoră între Guvern şi PSD, în toamna anului trecut, leul a suferit un şoc. 

Rezultatul final al discuţiilor va fi anunţat peste câteva ore. Şedinţa liderilor PSD s-ar putea termina târziu, în noapte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » O nouă luptă PSD contra PSD. Comitetul Executiv decide soarta propriului guvern şi dacă i se va cere demisia premierului Mihai Tudose