Antena Meniu Search
x

Unii dintre răniţii din Colectiv tratați în străinătate se întorc lângă cei dragi

Podul aerian pentru viaţă devine acum podul speranţei, înapoi spre casă. Răniţii din Colectiv se întorc lângă cei dragi, după săptămâni petrecute în spitalele din străinătate. Cinci dintre ei îşi vor petrece Crăciunul în România

Vezi și

Podul aerian pentru viaţă devine acum podul speranţei, înapoi spre casă. Răniţii din Colectiv se întorc lângă cei dragi, după săptămâni petrecute în spitalele din străinătate. Cinci dintre ei îşi vor petrece Crăciunul în România

Într-un spital din Olanda, Cătălin aşteaptă, cu emoţie, zborul spre casă. De peste o lună, se luptă cu durerea şi cu amintirile din Colectiv. "Sper ca de Crăciun să fiu alături de ai mei şi de prietenii mei de acasă. Şi în sfârşit să-i văd pe toţi şi să pot să-i strâng din braţe".

Până acum, i-a văzut doar cu ajutorul tehnologiei. Medicii din Groningen i-au făcut cadou o întâlnire virtuală cu cei de acasă.

Pentru Cătălin, ce a fost mai greu, a trecut. Medicii olandezi i-au salvat mâinile, arse de flăcările din Colectiv. Departe de casă, a primit un sprijin neaşteptat. "A fost foarte important că au fost alături de mine nişte români, comunitatea românească din Olanda, care au răsărit nici eu nu ştiu de unde, şi s-au oferit să ajute cu tot ce a fost nevoie".

În zborul speranţei, înapoi spre casă, va urca în curând şi Adrian Albu. Se va întoarce din Austria, chiar de Sărbători.

În incendiul din Colectiv, Adi a fost la un pas să-şi piardă degetele. A pierdut, însă, în flăcări, ceva mult mai important. Pe sora lui. Elsa şi Adi îşi sărbătoreau împreună zilele de naştere, la concertul Goodbye to Gravity. Pe ea, rănile au ucis-o luna trecută. Acum, Adi învaţă să trăiască fără sora lui.

Cătălin şi Adi nu sunt singurii care vin acasă, de Crăciun. Însă alţi doi răniţi vor părăsi România. Unul dintre ei a mai fost internat în Norvegia, dar are din nou nevoie de ajutorul medicilor străini.

O comisie de evaluare s-a întrunit astăzi la Ministerul Sănătăţii. Medicii români au pregătit deja un program de recuperare pentru 102 pacienţi, răniţi în incendiul din Colectiv. Pe toţi îi aşteaptă o luptă lungă pentru acomodarea cu noua lor viaţă. Mai sunt, acum, 18 răniţi internaţi în spitalele din România, şi 22 peste hotare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Unii dintre răniţii din Colectiv tratați în străinătate se întorc lângă cei dragi