Antena Meniu Search
x

Video O primărie din țară dă câte 2.500 de lei tinerilor căsătoriți și tot atât pentru fiecare nou născut. Care sunt condițiile

O primărie din Timiș oferă cel mai mare dar de nuntă și botez: câte 2.500 de lei pentru însurăței și tot atât pentru fiecare nou născut. Se întâmplă la Săcălaz și este cea mai mare sumă care se acordă în țară, menită să încurajeze constituirea familiilor şi să ducă la creșterea natalității în România.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 06.08.2021, 15:07

Vezi și
  • Primăria Bucureşti a renunţat să mai acorde stimulente pentru căsătorii şi naşteri.

Această hotărâre a fost luată după şedinţa de Consiliu Local din data de 23 iulie. De aceste stimulente, în valoare de 2.500 de lei, vor beneficia cei care spun pentru prima dată "Da" la starea civilă, dar şi fiecare bebeluş care se naşte, de acum înainte, pe raza comunei. 

Ideea este a primarului din Săcălaz care, astfel, vrea să crească natalitatea. A stabilit criterii clare astfel că de aceşti bani ar urma să beneficieze doar cei aflaţi la prima căsătorie şi doar dacă cel puţin unul dintre soţi are domiciliu pe raza comunei Săcălaz. Darul de nuntă se dă doar după ce se analizează cu atenţie situaţia de la Serviciul de Impozite şi Taxe Locale, pentru că însurăţeii nu au voie să aibă datorii la bugetul de stat.

Primăria Bucureşti a renunţat să mai acorde stimulente pentru căsătorii şi naşteri

În cazul bebeluşilor, stimulentul se acordă doar dacă ambii părinţi au domiciliul pe raza comunei, iar părinţii nu au voie să aibă datorii la bugetul de stat.

Cererea pentru acordarea stimulentului pentru nou-născuţi se face într-un interval de maxim 90 de zile de la naşterea bebeluşului

Dacă este să facem o comparaţie cu restul ţării, acesta stimulent acordat de Primăria Săcălaz atât pentru căsătorie, cât şi pentru nou-născuţi este cel mai mare din ţară. La Galaţi se oferă 2.000 de lei pentru căsătorie şi 1.000 de lei pentru fiecare nou-născut, iar la Braşov se acordă bonusuri de 1.500 de lei pentru naşteri, cât despre Timişoara, acolo nu se acordă niciun astfel de ajutor, în timp ce Primăria Bucureşti a renunţat şi ea la această idee, de a acorda stimulente. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » O primărie din țară dă câte 2.500 de lei tinerilor căsătoriți și tot atât pentru fiecare nou născut. Care sunt condițiile