Antena Meniu Search
x

O tânără de 36 de ani a fost UCISĂ de BACTERIILE din spital. Mama fetei face acuzaţii TULBURĂTOARE

În România spitalelor sufocate de infecţii, iese la iveală încă o tragedie. O tânără de 36 de ani s-a stins chinuitor la spitalul Bagdasar-Arseni, din Capitală, ucisă de bacterii

Vezi și

În România spitalelor sufocate de infecţii, iese la iveală încă o tragedie. O tânără de 36 de ani s-a stins chinuitor la spitalul Bagdasar-Arseni, din Capitală, ucisă de bacterii.

Doi germeni intraspitaliceşti au dus-o în şoc septic, după o operaţie suspectă pentru hernie cervicală.

Georgiana Maxim avea 36 de ani, o carieră minunată şi o viaţă dedicată stilului sănătos.

Cazul ei a fost descoperit de jurnaliştii Gazetei Sporturilor, iar mama Georgianei, asistentă medicală, a vorbit cu reporterii Observator. Face acuzaţii tulburătoare. 

Şi-a văzut copilul cum se stinge puţin câte puţin. În acele clipe grele, zâmbetul din fotografii arată cât de puternică era Georgiana.

Curajul nu a părăsit-o niciun moment. Însă, în lupta cu bacterii ucigaşe, intraspitaliceşti, trupul ei... a cedat. 

53 de zile de spitalizare şi patru operaţii. Cronica unei morţi tulburătoare. O mamă, asistentă medicală, este înfrântă de un sistem nemilos. Georgiana Maxim, fiica ei cea mică, era o explozie de optimism.

La finalul anului trecut, tânăra de 36 de ani a plecat din Braşov, acolo unde era manager de proiect într-o corporaţie, pentru un control medical.

A mers la cabinetul privat al unei somităţi în neurochirurgie. Profesorul universitar doctor Radu Mircea Gorgan, chiar directorul medical al Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală. 

I s-a propus operaţie pentru hernie cervicală. Reputatul medic i-a dat asigurări că va face o incizie frumoasă, iar în câteva săptămâni va putea chiar să danseze.

Urma Revelionul. Doar că, imediat după operaţie, au apărut complicaţiile.

"S-a întâmplat ceva. Nu-mi simt deloc piciorul stâng. Și am furnicături în corp." I-a spus Georgiana mamei sale, potrivit jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor care au dezvăluit cazul. 

"Întrebaţi ce s-a întâmplat în sala de operaţii!", i s-a răspuns mereu, când căuta explicaţii. În cele din urmă, şefa de secţie i-a spus că Georgiana suferea de o boală mai gravă.\\

Mielopatie cervicală. Diganosticul nu a fost pus însă şi în fişa medicală.

Unde, în ziua în care Georgiana a murit, medicii au notat bacteriile care au dus-o în şoc septic. I-a cedat tot organismul. A făcut insuficienţă cardiocirculatorie, renală, hepatică, iar pe 26 ianuarie a intrat în stop cardiorespirator şi nu a mai putut fi readusă la viaţă. 

Nu este primul scandal al infecţiilor nosocomiale de la spitalul Bagdsar-Arseni.

Anul trecut, medicii au încercat să susţină că, în cazul pilotului Marian Cojocaru, bacteriile au fost luate din apa murdară a lacului în care s-a prăbuşit cu paramotorul.

În cele din urmă, au fost nevoiţi să confirme că germenii erau, de fapt, din unitatea medicală.  Iar pilotul a supravieţuit după ce a fost tratat într-un spital privat. 

"Nu voi fi un om obişnuit, pentru că am dreptul să fiu extraordinar." Aşa îşi ghida viaţa Georgiana.

În numele fiicei ei, mama cere o anchetă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » O tânără de 36 de ani a fost UCISĂ de BACTERIILE din spital. Mama fetei face acuzaţii TULBURĂTOARE