Obezitate de la îndulcitorii de sinteză

Publicat: 26.09.2014, 22:01.
Actualizat: 26.09.2014, 22:42

Îndulcitorii (edulcoranţi) artificiali afectează flora intes

Îndulcitorii (edulcoranţi) artificiali afectează flora intestinală, relevă un studiu efectuat la Institutul Weizmann din Israel, publicat în revista Nature.

Studiul dovedeşte că îndulcitorii artificiali sunt cauza unor modificări metabolice, contribuind la creşterea riscului de diabet şi obezitate.

De altfel, în repetate rânduri, profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi a subliniat că gustul dulce din unele alimente şi băuturi este dat de edulcoranţii (îndulcitori) intenşi de sinteză fără calorii: acesulfam-K (E950), aspartam (E951), acid ciclamic (E952), zaharina (E954), sucraloza (E955). “Se crede că îndulcitorii artificiali fiind folosiţi în alimentaţie şi, neavând calorii, ne-ar ajuta să slăbim.

Ceea ce este fals, deoarece există alte surse de carbohidraţi care, consumate în exces, ne îngraşă. Aşa că beneficiul pe care l-ar putea aduce indulcitorii fără calorii pentru a ne menţine silueta este nul”, explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Citeşte continuarea pe jurnalul.ro

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.