Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Marile obstacole de care te vei lovi în clipa în care îți vei deschide o afacere fără experiență în antreprenoriat

Oricât de mare ar fi entuziasmul tău și indiferent care ar fi domeniul de activitate, lipsa de experiență este o mare problemă în clipa în care vrei să faci un pas în față și să începi o activitate ca antreprenor.

de Redactia Observator

la 18.07.2019 , 12:59

Marile obstacole de care te vei lovi în clipa în care îți vei deschide o afacere fără experiență în antreprenoriat Obstacole de care te vei lovi când îți vei deschide o afacere fără experiență în antreprenoriat - Pixabay

Oricât de mare ar fi entuziasmul tău și indiferent care ar fi domeniul de activitate, lipsa de experiență este o mare problemă în clipa în care vrei să faci un pas în față și să începi o activitate ca antreprenor. Succesul din această postură este dificil, necesită extrem de multă muncă, dar, cel mai important, vine cu multe necunoscute care se pot dovedi extrem de dificile de depășit. Modul în care reușești să gestionezi aceste situații poate face și diferența între succes și nevoia de a o lua încă o dată de la zero.

Marile obstacole de care te vei lovi în clipa în care îți vei deschide o afacere fără experiență în antreprenoriat:

Nu poți face totul de unul singur

Articolul continuă după reclamă

Resursele financiare vor fi un mare impediment la început. Firma este mică, veniturile nu există încă, iar ceea ce ai trebuie gestionat cu mare atenție la fiecare pas. Ceea ce trebuie să iei în calcul încă din prima zi de activitate este că nu poți face totul de unul singur chiar și atunci când ești la stadiul de startup. Asta nu înseamnă că trebuie să angajezi oameni, ci mai degrabă să lucrezi cu colaboratori și să externalizezi câteva elemente cheie din afacere. În primul rând, contabilitatea trebuie gestionată cu multă pricepere, vei avea nevoie de un reprezentant legal, iar apoi va trebui să înveți să selectezi oamenii potriviți care te pot ajuta să îți desfășori activitatea mai ușor.

Va trebui să înveți repede să te promovezi

Nu potențialii clienți și consumatori au obligația să te găsească, ci tu trebuie să ai o strategie clară de promovare ca să știi cum să ajungi la ei. Promovarea unei afaceri este linia directă către succes, indiferent dacă vinzi servicii sau produse. În cazul în care ai un magazin sau ai o activitate care se desfășoară în aer liber, trebuie să apelezi la toate resursele care te pot ajuta să fii mai vizibil, precum steaguri publicitare, bannere și elemente de outdoor. Însă chiar și acesta este numai un prim pas, deși unul foarte important. Apoi, pentru că suntem în 2019, este clar că activitatea ta trebuie promovată în online. Dacă nu ai site oficial și vrei să investești în această direcție, poți încerca să te promovezi în social media. Facebook, Instagram și Google sunt platforme uriașe care îți vor permite să te adresezi celor pe care îi consideri interesați de ceea ce ai de oferit.

Vei fi tentat să lucrezi cu prieteni

Există multe riscuri în afacerile pornite între prieteni sau în care prietenii sunt angajații tăi. Iar un prim motiv pentru care acest lucru e adevărat e faptul că raportul dintre tine și ei nu va fi tocmai același pe care l-ai avea cu persoane care nu te-ar cunoaște deloc. Ție îți va fi mai dificil să îți impui autoritatea în fața lor, iar lor le va fi mai greu să te identifice ca un superior. Cel mai indicat ar fi să aveți o relație de colaborare cu ei din postura de externi.

Vei simți o responsabilitate mult mai mare decât cea pe care o aveai ca angajat

Dacă pleci la drum cu o ideea de a deveni antreprenor pentru că speri că în acest fel vei avea parte de un program mai flexibil și te vei putea bucura și de alte lucruri, s-ar putea să ai o surpriză. Cel puțin la început de activitate, vei munci mult să atragi clienți, să plătești tot ce ai de plătit la timp, să convingi clienții că livrezi rezultatele pe care le-ai promis, să cauți oameni potriviți cu care să colaborezi și să păstrezi bilanțul contabil echilibrat în fiecare moment. Pe scurt, responsabilitățile tale vor fi mult mai mari, însă și satisfacția că ai reușit să faci anumite lucruri va fi pe măsură.

Sursă foto: Pixabay

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IPS Teodosie ne îndeamnă să nu ascultăm de medic în perioadele de post. Sunteţi de acord cu noua sa declaraţie?
Observator » Ştiri sociale » Marile obstacole de care te vei lovi în clipa în care îți vei deschide o afacere fără experiență în antreprenoriat