Antena Meniu Search
x

Oficialii de rang înalt, declarații contradictorii cu privire la relaxarea restricțiilor

Mai liberi, dar mai confuzi. Într-o săptămână ieşim din starea de urgenţă şi tot ce ştim e că nu ştim nimic. Oficialii dau declaraţii contradictorii. Nu ştim dacă vom putea merge la munte sau la mare, nici la ce distanţă de oraş ne putem plimba cu bicicleta sau dacă ne putem vizita rudele din altă localitate. Nu este clar nici cum vor legifera autorităţile restricţiile care rămân în vigoare şi după data de 15 mai.

de Redactia Observator

la 06.05.2020, 22:09

Vezi și
  • Ordonanțele militare ies din vigoare pe data de 15 mai 2020
  • Oficialii încă nu știu unde și în ce condiții se vor putea deplasa românii

În fiecare zi, oficialii plusează la libertăţile de care ne vom bucura după încheierea stării de urgenţă. După 15 mai, am putea merge din nou la mall.

Ludovic Orban, premierul României - Vor fi deschise în mall-uri farmaciile, magazinele care desfac produse alimentare, spălătoriile. Aceste magazine cu intrări exterioare, chiar dacă sunt în interiorul mall-urilor ele vor fi deschise.

Raţiunea deschiderii magazinelor care au intrare directă din exterior este cât se poate de simplă. În primul rand, cred autorităţile, cumparatorii ar fi mult mai protejati decat daca ar merge in malluri cu suprafete uriase. In al doilea rand, fluxul oamenilor poate fi mai usor controlat. Iar, in ultimul rand vb de posibilitatea ca mastile si masnusile sa fie obligatorii în astfel magazine.

Tot după 15 mai, a anunţat premierul, putem merge. la vânătoare. Motivul?

Ludovic Orban, premierul României - Este evidentă necesitatea eliminării populațiilor de mistreți.

Vom pescui şi vom vâna doar în teorie. Pentru că oficialii încă nu ştiu în ce condiţii vom putea pleca din oraşele în care locuim.

Pe 15 mai expiră restricțiile impuse prin ordonanțe militare

Ludovic Orban, premierul României Încă nu am stabilit cadrul de reglementare privind deplasările în afara localității. Când vom lua decizia, vom anunţa.

Iar din 15 mai, când starea de urgenţă va fi înlocuită cu starea de alertă, toate restricţiile impuse prin ordonanţe militare nu mai sunt valabile.

Ludovic Orban, premierul României - Starea de alertă, așa cum este ea definită legal, ea ne permite să luăm anumite decizii care au ca scop apărarea cetăţenilor români de riscul de infectare.

Însă dreptul la liberă circulaţie va putea fi limitat doar prin lege, spun specialiştii.

AUGUSTIN ZEGREAN, fost preşedinte CCR - Ordonanţele de urgenţă nu pot afecta drepturile şi libertăţile fundamentale. Dacă vor să menţină anumite interdicţii care fac parte din categoria drepturilor fundamentale, cum ar fi libera circulaţie, trebuie făcută prin lege această restricţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Oficialii de rang înalt, declarații contradictorii cu privire la relaxarea restricțiilor