Antena Meniu Search
x

Video Oficial: Românii vaccinați au liber la vacanțe în Europa. Vom circula fără restricţii în toate cele 27 de state membre

Ai vaccin, pleci în vacanţă! Toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene vor redeschide frontierele turiştilor imunizaţi. Decizia vine la timp pentru vacanţa de vară. Deja românii au deschis sezonul turistic în mai multe ţări din lume.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 19.05.2021, 20:58

Vezi și

Vara aceasta cea mai preţioasă foaie de hârtie este certificatul de vaccinare. Dovada că ne-am imunizat ne deschide larg porţile Europei. Vom putea circula fără nicio restricţie în toate cele 27 de state membre.

Christian Wigand, purtător de cuvânt Comisia Europeană: Salutăm acest acord. Acest lucru va ajuta reluarea progresivă a călătoriilor internaţionale şi intracomunitare, acolo unde este sigur să facem asta.  

Sunt şi ţări care au furat startul şi ne primesc deja dacă suntem vaccinaţi. Printre ele, două destinaţii preferate de români, Bulgaria şi Grecia. Pentru a atrage cât mai mulţi oaspeţi, Bulgaria a anunţat azi că nu va mai cere test PCR pentru copiii de până la 5 ani, iar în Grecia sezonul turistic s-a deschis de

Elena Olteanu, turistă: Super ok. Vremea foarte bună, apa excelentă, plaja bună, toate-s bune. 

Nino Florin, vlogger de turism: Nu e nimeni! Suntem singurii turişti, cei din spatele meu sunt primii turişti care au ajuns aici în Skiathos în 2021. 

Claudia Tocilă, director de marketing agenţie de turism online: Românii şi-au rezervat vacanţe în Italia, Spania, Cipru, sudul Franţei. Bazinul Mediteranei. Sunt ţări cu reguli destul de simple.

Fără test PCR pentru turiștii care vizitează Turcia

Luni a ieşit din lockdown şi Turcia, care oferă intrare liberă fără test PCR turiştilor din 12 ţări. În curând, speră agenţiile româneşti, vom intra şi noi pe acestă listă de privilegiaţi. Până atunci...

Erdinc Adali, CEO agenție de turism: Este nevoie de două lucruri: un test PCR negativ realizat în ultimele 72h. Şi mai trebuie completat un formular online care se ajută să te îmbarci în avion. Ne bucură că am intrat pe un ritm constant. Zilnic primim un anumit număr de rezervări minime. 

Specialiştii ne recomandă să facem rezervări din timp. 

Răzvan Pascu, consultant în turism: De când au fost anunţate măsurile de relaxare, sunt foarte mulţi oameni care îşi caută vacanţe şi agenţiile spun că au creşteri de 300, 400% faţă de o zi obişnuită. Se anunţă creşteri de preţ destul de importante.

Preţurile pentru destinaţiile populare printre români sunt similare deocamdatată cu cele de anul trecut. Specialiştii se aşteaptă însă la scumpiri chiar şi cu 40 la sută la începutul verii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Oficial: Românii vaccinați au liber la vacanțe în Europa. Vom circula fără restricţii în toate cele 27 de state membre