Antena Meniu Search
x

Opt din zece romani se imbolnavesc pentru ca mananca nesanatos

Opt din zece romani se imbolnavesc pentru ca mananca nesanatos. O dovedesc negru pe alb cele mai recente studii ale Ministerului Sanatatii

Vezi și

Sunt regulile nescrise care au ecou permanent in mintea lui Costi si pe care le respecta cu sfintenie. Are diabet zaharat si este dependent de insulina de 18 ani. Are grjia sa manance sase mese pe zi. Si isi gateste singur de cele mai multe ori. "Daca esti dependent de insulina cum sunt eu tot timpul esti contra timp. Timpul este impotriva ta. Trebuie sa ma gandesc in avans cu patru ore ca sa stiu cand fac urmatoarea injectie si cand trebuie sa mananc".

Nici miscarea nu lipseste din programul lui. Putini sunt insa romanii care au un stil de viata sanatos. Mai bine de jumatate din populatia tarii noastre are o alimentatie dezechilibrata, spun specialistii.

Nu mancam sanatos, nu facem miscare, dar bem si fumam. Asa ajung 80 la suta dintre romani sa se imbolnavesca. Studiile au fost facute chiar de Ministerul Sanatatii. Iar bolile sunt din cele mai serioase.

"Impactul pe termen mediu si lung al unei alimentatii nesanatoase are efecte devastatoare. Duce la obezitate care este primul pas pentru primul set de boli cardiovasculare, diabet zaharat si alte tipuri de cancer". a declarat Adrian Pana, secretar de stat Ministerul Sanatatii.

Nu-i de mirare asadar faptul ca Romania inregistreaza cea mai scazuta speranta de viata la nastere din toate statele Uniunii Europene, potrivit unui studiu facut de o organizatie internationala. Romancele traiesc, in medie, putin peste 77 de ani, iar barbatii aproape 70.

Rata mortalitatii infantile in Romania are cel mai inalt nivel din intreaga Uniune Europeana. Aproximativ 10 copii dintr-o mie mor la nastere. Dublu fata de media la nivel european.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Opt din zece romani se imbolnavesc pentru ca mananca nesanatos