Antena Meniu Search
x

Opt jurnaliști au intrat în izolare, după ce au vorbit cu un pacient cu coronavirus, la Satu Mare

Opt jurnaliști se află la izolare după ce au intrat în contact cu un bărbat venit din Italia și plasat în centrul de carantină din Satu Mare, unde a fost diagnosticat cu coronavirus. Direcția de Sănătate Publică este acuzată că nu a informat corect cu privire la situația acestuia.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 17.03.2020, 12:59

Vezi și

Opt jurnaliști se află la izolare după ce au intrat în contact cu un bărbat venit din Italia și plasat în centrul de carantină din Satu Mare, unde a fost diagnosticat cu coronavirus. Direcția de Sănătate Publică este acuzată de presa locală că nu a informat corect cu privire la situația acestuia.

Imediat după diagnostic autoritățile din județ au anunțat că bărbatul, venit din Milano, ar fi intrat în contact cu o singură persoană, în urma rezultatelor anchetei epidemiologice. Acesta, însă, ar fi interacționat cu zeci de oameni, scriu jurnaliștii din Satu Mare.

"Sătmareanul nostru depistat pozitiv (declarat că a intrat în contact doar cu o persoană) a stat cu colegii caranatinaţi, vreo 45 la număr, mai bine de o zi. Şi nu izolaţi, ci împreună, aproape au facut şi o răscoală la centrul de carantină. Ce să înţelegem, când purtătoarea de cuvânt a prefectului efectiv refuză să comunice? Noi ne agităm pe un grup de WhatsApp, ea citeşte şi tace. Atât. Aaa, da.. grupul de DSP, şefa a ieşit când colega de la Mararamureş a întrebat-o de ce nu au fost în stare să efectueze o ancheta epidemiologică corectă, şi de ce a fost nevoie să le facă presa datoria", notează jurnaliștii de la BaiaMare24.

Bărbatul, înainte de diagnosticare: "E urlător la cer, cinci ore să stai aici"

"Nu e nicio oprire (n.r. în Italia). E urlător la cer, cinci ore să stai aici. Unde e Iohannis, să vadă ce face cu stranierii. Stau în carantină, dar nu să mă țină aici, în bătaie de joc. Am știut că intru în carantină, dar nu are nicio importanță", declara bărbatul reporterului Observator, înainte de intrarea în centrul de carantină.

Mai mult, au trecut ore bune între momentul în care bărbatul a fost confirmat cu coronavirus și cel în care jurnaliștii au aflat despre diagnostic.

Bărbatul a fost între timp transportat şi internat la Cluj, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Opt jurnaliști au intrat în izolare, după ce au vorbit cu un pacient cu coronavirus, la Satu Mare