Antena Meniu Search
x

Opt persoane din Iaşi au ajuns în această dimineaţă la spital, din cauza caniculei

Opt persoane afectate de caniculă au ajuns duminică dimineaţă la Spitalul 'Sfântul Spiridon' din Iaşi. După ce au fost stabilizaţi şi reechilibraţi hemodinamic, pacienţii au plecat acasă.

Opt persoane afectate de caniculă au ajuns duminică dimineaţă la Spitalul 'Sfântul Spiridon' din Iaşi. După ce au fost stabilizaţi şi reechilibraţi hemodinamic, pacienţii au plecat acasă.

Prof.univ.dr Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU - SMURD din cadrul unităţii medicale, a declarat pentru AGERPRES că opt persoane au necesitat îngrijiri medicale după ce au suferit o criză de lipotimie din cauza temperaturilor extrem de ridicate.

După ce au fost stabilizaţi şi reechilibraţi hemodinamic, pacienţii au plecat acasă.

 Medicii recomandă ca în perioada caniculei să fie limitată funcţionarea aparatelor electrocasnice pentru ca astfel să fie evitată creşterea temperaturii în camere, acoperirea ferestrelor expuse la soare şi închiderea lor în miezul zilei. Medicii mai recomandă deplasarea în exterior la primele ore ale dimineţii sau seara. Atunci când oamenii sunt nevoiţi să părăsească locuinţele, trebuie să alterneze deplasarea cu repausul în spaţii dotate cu aer condiţionat, precum magazinele, sau să nu se expună direct la soare.

Pe acelaşi subiect

 Nu în ultimul rând, cetăţenii sunt sfătuiţi să poarte haine lejere, subţiri, deschise la culoare, să poarte pălării şi ochelari de soare şi să se hidrateze - doi litri de apă pe zi, ceaiuri sau fructe, legume sau iaurt. A se evita consumul de alcool, sucuri, băuturi carbogazoase sau grăsimi. 

 La Iaşi, vineri şi sâmbătă, au fost înregistrate trei decese datorate hipertermiilor cauzate de expunerea la soare. 

Sursă: Agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Opt persoane din Iaşi au ajuns în această dimineaţă la spital, din cauza caniculei