Antena Meniu Search
x

Video Oraşul Sibiu, de 30 de ani o scenă uriaşă: când începe Festivalul de Teatru 2023. Primele bilete, puse în vânzare

Pregătirile pentru Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu sunt în toi. Organizatorii au planificat pentru această ediţie sute de evenimente ce vor avea loc pe străzile şi bulevardele din oraş, dar şi în spaţii închise. Biletele pentru spectacolele in-door au fost puse deja în vânzare. 

de Redactia Observator

la 26.04.2023, 08:05

Vezi și

Festivalul a ajuns la ediţia cu numărul 30. Totul se construieşte cu multă migală de o echipă formată din artişti, dar şi voluntari care pun la punct toate detaliile tehnice. "În Piaţa Mare este o explozie de companii franţuzeşti de înaltă valoare. Cu producţii de mare spectaculozitate, din nou vom avea în primul weekend o macara, de data asta de 30 de tone", spune Dan Bartha, coordonator evenimente outdoor.

Sibiu se pregăteşte de festival

Timp de zece zile, Sibiul se va transforma într-o scenă uriaşă, dedicată artelor spectacolului. "De 30 de ani am reuşit să aducem la viaţă o comunitate, printr-un dar cultural. Pornind de la teatru, dans la operă, la flamenco la circ, la tot ce înseamnă zonă de expresie indoor-outdoor, reuşim să populăm toate bisericile din Sibiu şi din împrejurimi", a precizat Constantin Chiriac, director FITS.

Peste 300 de piese de teatru se vor juca în spaţii închise din Sibiu şi împrejurimi, iar actorii fac deja ultimele repetiţii. "Bineînţeles, ca de obicei, toate spaţiile pe care le putem folosi din Sibiu, le mobilăm în aşa fel încât să putem prezenta marea calitate a spectacolelor româneşti. Anul acesta avem un număr dublu de evenimente în biserici, pentru că e printre puţinele festivaluri care foloseşte toate spaţiile indoor posibile, în aşa fel încât să creeze o intimitate pentru spectatorul care vine la festival", spune Vicenţiu Rahău, coordonator evenimente indoor. 

Cât costă un bilet la teatru

Festivalul va debuta în data de 23 iunie cu un spectacol muzical ce va avea loc în Biserica Evanghelică din Sibiu. Preţurile pentru biletele din spaţiile închise sunt cuprinse între 30 şi 150 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Oraşul Sibiu, de 30 de ani o scenă uriaşă: când începe Festivalul de Teatru 2023. Primele bilete, puse în vânzare