Antena Meniu Search
x

Încep lucrările pentru noua centură a Capitalei, Autostrada A0. Ludovic Orban a semnat ordinul

Centura Capitalei pare un drum fără sfârşit. Aglomerată de la un capăt la altul şi doar parţial modernizată, vechea centură va avea o soră mai mare. În lungime şi în lăţime. Astăzi a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor pe primul tronson, iar primii kilometri ar trebui să fie gata peste aproape trei ani.

Raluca Măndoiu
de Raluca Măndoiu

la 18.08.2020, 22:07

Vezi și
  • Noua centură a Bucureștiului ar urma să aibă 100 de kilometri lungime
  • Autorizaţia pentru începerea lucrărilor a fost emisă acum o săptămână

Noua centură a Capitalei se numeşte Autostrada A0, va avea exact 100 de kilometri şi va fi mai departe de centrul oraşului faţă de actualul drum ocolitor. Traseul său va trece pe lângă Buftea, Corbeanca, Afumaţi, Cornetu sau Ciorogârla.

Ludovic Orban, premier: Bucureștiul are nevoie de autostradă de centură nu de azi, nu de ieri, ci de cel puțin 15 ani de zile.

Cu puţin noroc, peste 15 ani vom putea face turul Capitalei pe autostradă. De ce? Pentru că până acum au fost parafate contractele doar pentru cele trei tronsoane ale Segmentului Sud. Şi deşi actele au fost semnate de anul trecut, un singur lot a intrat în execuţie. Cel de 16 kilometri între Vidra şi Bragadiru. Dar, atenţie, nu tot lotul, ci doar o bucăţică de 1,7 kilometri.

Gabriel Budescu, director în CNAIR: Au primit ordinul de începere a lucrărilor pe cei 1,7 km pe care au fost realizate expropierile.

Restul de 14 kilometri mai aşteaptă. Iar din suma totală de 970 de milioane de lei, constructorul turc a primit ceva peste 5%.

Ludovic Orban, premier: Este bine că lucrările încep.

Deşi a avut loc cu două luni mai târziu decât a promis în aprilie ministrul Transporturilor, inaugurarea lucrărilor a fost marcată ca o sărbătoare naţională.

Actuala şosea de centură va rămâne în administrarea Ministerului Transporturilor, în ciuda solicitărilor făcute de Primăria Capitalei.

Ludovic Orban, premier: Bucureştiul se află în stare de faliment după 12 ani de guvernare PSD.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: Când în câteva zile începe campania electorală, îşi arată interesul pentru a rezolva problema centurii ocolitoare a Capitalei!

Autorizaţia pentru începerea lucrărilor a fost emisă acum o săptămână.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Încep lucrările pentru noua centură a Capitalei, Autostrada A0. Ludovic Orban a semnat ordinul