Antena Meniu Search
x

Otravă la plic de un leu! Atenţie, la vopseaua de ouă

O vând comercianţii de ocazie celor care vor ouă colorate ieftin de Paşte. Vorbim despre o vopsea tipografică, ce ascunde pericole nebănuite de clienţi

Vezi și

O vând comercianţii de ocazie celor care vor ouă colorate ieftin de Paşte. Vorbim despre o vopsea tipografică, ce ascunde pericole nebănuite de clienţi

Reporterii Observator au luat-o de pe tarabe şi au dus-o în laborator. Rezultatul e unul şocant: vopseaua conţine de 30 de ori mai mult Plumb decât o vopsea normală. Metalul greu poate ajunge cu uşurinţă în interiorul oului şi poate deveni periculos pentru sănătate.

Cu toţii vând, însă, vopseaua toxică pentru ouăle pregătite de Paşte. Chiar şi în hala veche de la Obor. Pentru prima dată specialiştii au testat substanţa pentru a vedea cât de toxică e de fapt. A ars precum cauciucul, emanând un fum negru, şi nu a colorat nici apa.

Specialiştii recomandă totuşi vopseluri ambalate, cu instrucţiuni şi conţinut pe etichetă. Deşi, atenţie, şi ele conţin coloranţi alimentari. Într-un studiu, Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor a analizat 10 tipuri de vopsea rosie pentru ouă, care se află zilele acestea pe rafturile supermarketurilor.

Şi a descoperit că 8 dintre ele conţin un colorant rosu toxic, E 122, folosit in industria textilă şi interzis în mai multe ţări. Poate produce astm sau alergii. În aceste condiţii, comercianţii au simţul umorului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Otravă la plic de un leu! Atenţie, la vopseaua de ouă