Antena Meniu Search
x

Otravă la plic, pe post de vopsea de ouă!

Vopsea tipografică, pe post de vopsea de ouă. Chiar dacă ouăle vor fi mai frumos colorate, pentru sănătate e un adevărat pericol. Aşadar, nu cumpăraţi vopsea de ouă de la marginea străzii! Riscaţi să vă alegeţi cu intoxicaţii grave!

Vezi și

 Avertismentul vine de din partea specialiştilor. Comercianţii vând la colţ de stradă vopsea tipografică. Amestecul colorat este pus în ambalaje improvizate şi n-are nici instrucţiuni de folosire.

O pastă colorată pusă în foiţe de celofan legat cu fire de aţă de cusut. Aşa se vinde vopseua de ouă la colţ de stradă. N-are instrucţiuni de folosire cum ar trebui să aibă, dar comerciantul ţine loc de prospect.

Vinde otravă în celofan. Costă un leu bucata. Şi nu duce deloc lipsă de clienţi. Vopseaua topografică este interzisă de lege în uzul alimentar. Conţine metale grele, extrem de periculoase pentru organism. Riscul de contaminare al albuşului de ou este foarte mare. Vopseaua este lipicioasă şi colorează şi degetele.

Mai mult, trebuie să fiţi atenţi şi atunci când cumpărtaţi ouă. Verificaţi cu atenţie ştampila cu termenul de valabilitate. Un ou vechi vă poate trimite în spital.

Medicii spun că riscaţi să vă alegeţi cu intoxicaţii grave. De Paşte, românii consumă aproximativ 60 de milioane de ouă pentru care plătesc mai mult de cinci milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Otravă la plic, pe post de vopsea de ouă!